Youtuber napravio prvi Lajtsejber u istoriji

Legendarno oružije Džedaja napokon je postalo stvarnost...

Haksmit je jedan od onih muškaraca koji u svoje slobodno vreme stalno nešto pravi i majstoriše. Njegov klip pun je genijalnih i zanimljivih projekata, ali ovoga puta, ovaj momak je sebi dao zadatak koji je jedva ostvario.

On je pokušao da napravi pravu repliku lajtsejbera, legendarnog svetlosnog mača koji se pojavljuje u Star Wars filmovima. Pošto nije mogao da konstruiše laser koji se uvlači i izvlači, on je uspeo da  kreira mač koji na svom vrhu sadrži metalnu šipku koja trpi velike temperature. Zatim je svoj mač spojio na snažnu bateriju koja može da se nosi pout ranca. Kada se baterija upali, metalna šipka dolazi u stanje usijanja i postaje toliko vrela da bukvalno postaje pravi lajtsejber.

Ovaj lajtsejber može da reže metal, drvo i duge čvrste materijale, jer ih bukvalno, gori, mada stvara veliku količinu dima i može vrlo lako dovesti do požara. Uravljanje ovim mačem takođe nije baš bezbedan proces i kada bi slučajno dotakli užarenu šipku, dobili bi ste opekotine 3 stepena, što nije mala stvar.

Haksmit kaže da je samo hteo da demonstrira da se nešto slično pout lajtsejbera može napraviti, ali da naša tehnologija još uvek nije dovoljno napredna da bi se napravio smrtonosni laserski mač i da ovakvo oružije jednostavno nije bezbedno i efikasno, ali da je definitivno mnogo KUL.

Pogledajte video klip:

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group