Apple sistem mešane realnosti neće imati nikakve veze sa metaverzumom

Iz kompanije Apple već duže vreme cure glasine da rade na ličnoj platformi pomešane realnosti, ali je nedavno ovaj tehnološki gigant potpuno odbacio mogućnost stvaranja metaverzuma...

Sudeći prema Marku Gurmanu iz Bloomberg mreže, tehnološka kompanija nastoji da ostane što dalje od ovog koncepta, bilo da ga sama kreira ili da krene u integraciju metaverzuma, smatrajući ga potpuno van granica svog poslovanja.

Umesto toga, hedset kompanije Apple fokusiraće se pretežno na gejming, komunikacije i zabavni sadržaj, sa nekim prethodnim glasinama koje indiciraju da će njen sistem posedovati veoma impresivnu 8K rezoluciju po oku i koristiće više od nekoliko desetina kamera duplih orijentacija kako bi pratio pokrete. Izveštaji takođe sugerišu da će cena ovog sistema biti negde oko tri hiljade dolara po izbacivanju na trižište.

Iako deluje da će ovaj uređaj će biti prilično van opsega svakodnevnih korisnika sa cenom po kojoj dolazi, on možda ipak neće biti potpuno van domašaja, takođe. Drugi analitičari kao što je Ming Či Kuo preneli su prilično kontraverzne vesti, kao što je upotreba 4K displeja umesto pomenutih 8K, kao i nešto razumnijih šest kamera duplih orijentacija za praćenje, tako da bi novi setovi u ovakvoj postavci svakako bili nešto pristupačniji. Stoga, mogućnost izbacivanja dve ili više linija na tržište nikako ne može biti isključena.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group