Dell predstavlja ultraoštri zakrivljeni monitor od 49 inča

Za većinu ljudi, modeli kao što je najnoviji Dell UltraSharp 49 Curved Monitor pradstavljaju zemlju snova...

Iako većini nas koji radimo na računarima svkako nije potrebna zver sa razmerom 32:9 ultraširokog panela, koja nudi neparalelnu upotrebu, garantujemo da ona predstavlja nešto što bi svako od nas poželeo na svom stolu.

Šta je to odnos 32:9? Pa, prema svemu sudeći, to je upravo proporcija koja je sasvim dovoljna, tačnije široka, kako bi u sebe smestila dva QHD monitora od 27 inča jedan pored drugoga, omogućujući rad na postavci sa dva odvojena dela, upotrebom jednog displeja, slično kao što je to Samsung uradio sa svojim zakrivljenim modelom.

Naravno, ovaj model može služiti striktno kao jedan monitor takođe, omogućujući rad na veoma širokom panelu koji će verovatno predstavljati idealno oruđe svakoga kome se posao zasniva na obradi panoramskih fotografija, VR sadržaja i sličnih multimedijalnih projekata, u kojima široki vodoravni prostor predstavlja pravu stvar.

Dell UltraSharp 49 Curved Monitor poseduje rezoluciju od 5120 × 1440 piksela, što je količina dva QHD panela postavljenih u jednoj konfiguraciji, a upravo zbog toga može prikazati dva odvojena ekrana u slici istovremeno. Ne samo da možete simulirati dva monitora u jednoj PC postavci, već ovaj model poseduje i mogućnost kačenja na dva izora odjednom.

Sve ovo znači da možete imati jedan PC za renderovanje, dok na ostatku monitora možete posedovati signal sa drugog računara na kome se nalaze vaše omiljene igre, strimovi, serije, filmovi, omogućujući vam da ubijate protivinke u nekom multiplejeru ili budete u toku prilikom kreiranja partije, čekanja važnog inventa, prateći istovremeno kako se razvija proces renderovanja animiranog filma u trajanju od dva sata, na primer.

Pored toga, nije potrebno koristiti drugi miš i tastaturu kako bi se postavili ekrani za svaku mašinu, jer monitor poseduje KVM svič namenjen ugrađenom windows menadžeru. S toga, moguće je upotrebljavati iste periferalije, nevazno sa tim koji je izlaz trenutno postavljen na ekranu, što svakako pomaže prilikom izbegavanja konfuznih i veoma komplikovanih situacija koje ovakve situacije stvaraju zbog manjka potencijala opreme koju koristimo.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group