Gedžeti

Japanci izmislili prvu PAMETNU masku

Japanci ne bi bili Japanci, da ne ubace tehnologiju u najobičnije stvari...

Živimo u svetu prepunom tehnologije, tako da sada dobijamo i pametne maske protiv korone! Japanska tehnološka kompanija Donut Robotics preuzela je inicijativu da napravi prve pametne maske za lice koje se povezuju na vaš telefon.

Naravno,Japanci jednostanvo nisu mogli da odole, a da ne ugrade viosku tehnologiju u nešto što danas svakodnevno koridtimo. Tako je nastala ova Pametna maska koja nam pruža nekoliko funkcija.

Prva stvar koju nam ova maska obezbeđuje jeste da kroz nju nesmetano pričamo. To se postiže zahvaljujući malim mikrofonima i zvučnicima koji kroz masku emituju zvuk govornika koji je nosi, tako da će vas svi jasno razumeti dok je nosite.

Sledeća stvar jeste što masku možete povezati sa telefonom i tako pričati preko maske, kao kada u rukama držite mikrofon i slušalice.

To znači da nećete morati da skidate masku kada telefonirate što je još jedna vrlo korisna stavka. Na kraju, ova maska može meriti i telesnu temperaturu, nivo kiseonika, a takođe poseduje i filter za prečišćavanje vazduha koji garantuje da virus ne ulazi, niti izlazi iz ove maske.

Ono što će mnoge iznenaditi je cena, jer će ova maska koštati 37 dolara, što nije mnogo skupo za funkcije koje će pružati.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group