Lenovo donosi unapređene linije poslednjih generacija Intel i AMD procesora

Kompanija Lenovo najavila je brojna unapređenja njene ThinkPad linije...

Svim potencijalnim kupcima biće omogućen prelazak na lagane ThinkPad X13 i fleksibilne X13 Yoga modele, kao i vrhunske računare iz T-Series, nešto niže budžetski orijentisane L-Series i P-Series varijante mobilnih radnih stanica.

Međutim, najveću vest predstavlja da će svi novi modeli brenda dobiti značajna poboljšanja performansi. Svaka serija uključuje modele računara sa AMD Ryzen trećom generacijom mobilnih procesora serije 5000, kao i 11 generacijom vPro čipova kompanije Intel. Nove serije dobiće i konektivna poboljšanja, uključujući neke opcije za Wi-Fi 6E konekciju na Intelovim sistemima i Wi-Fi 6 na AMD varijantama. Pojedini modeli imaće i 5G podršku, takođe.

Svi modeli iz novih serija X13 sa Intel i AMD procesorima, kao i Yoga varijante sa Intel procesorima dobijaju i displeje sa 16:10 odnosom stranica. Proizvođači sa svih kontinenata polako prelaze na više ekrane zbog proizvodnje efektivnijih radnih laptopova i produktivnih notebookova. Ovakve mobilne radne stanice pružaju više prostora multitaskingu i daleko manje vreme provedeno u skrolovanju i umanjivanju formata kako bi postali pregledniji. Tu je još i novi Dolby Audio zvučni sistem, sa zvučnicima orijentisanim ka korisniku, za razliku od prethodnih modela u kojima su bili okrenuti na dole.

Usavršena T-Series linija, uključujući i T14s , T14, T15 sa Intel, T14s i T14 modele sa AMD procesorima, L-Series varijante, L14 i L15 sa AMD i L14 and L15 sa Intel čipovima i P-Series izdanja, zaključno sa P14s, P14s i, i P15s modelima, dolaze sa procesorima poslednje generacije. Ovi modeli imaju i nove bezbednosne opcije, uključujući Match-on-Chip čitače otisaka, dok neki Intel sistemi, uključujući T14 i X13, imaju senzore koji detektuju ljudsko prisustvo.

Podaci o cenama i dostupnosti novih proizvoda pomalo su konfuzni, jer prema poslednjim informacijama veći deo modela sa Intel konfiguracijom dolazi u martu mesecu, dok će AMD varijante stići maja ove godine. X13 Yoga linija predstavlja izuzetak i stići će u aprilu. T-Series linija startuje sa 1.159$ za T14 modele, L-Series počinje sa cenom od 689$ za obe verzije, dok P-Series izdanja počinju sa cirfom od 1.316$, koliko je potrebno izdvojiti za P14 model. X13 serija startuje sa 1.139 za AMD modele, a Yoga će se na tržištu pojaviti sa cifrom od 1.379$.

N.Đ.

Izvor: The Virge

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group