Samsung predstavlja nove koncepte savitljivih displeja

Ova godina do sada nije imala manjak demonstracija tehnologija savitljivih displeja različitih proizvođača, dok se njima ponovo priključio i Samsung Display, koji predstavlja poslednje koncepte savitljivih i klizajućih ekrana...

SamMobile publikacija ispratila je nove koncepte koji su predstavljeni kao deo Display Week izložbe, a oni su uključili multisavitljivi mobilni displej i veliki sedamnaestoinčni savitljivi ekran. Kompanija Samsung svoj prvi koncept naziva S-foldable i on poseduje bi-fold dizajn koji se širi do maksimalne veličine displeja od 7,2 inča. Ovaj proizvod sličan je Galaxy Z Fold 2, osim što poseduje mogućnost savijanja na obe strane. Tu je takođe i klizajući mobilni displej sličan ill-fated roler konceptu kompanije LG, predstavljenom početkom ove godine, pre nego što se ovaj gigant u potpunosti povukao sa tržišta pametnih telefona.

Samsung Display je predstavio i dva koncepta velikih panela, uključujući sedamnaestoinčni savitljivi OLED displej, koji sa veličine tableta u potpuno složenom formatu, može postati funkcionalan monitor namenjen radnom stolu kada je razvijen. Konačno, tu je i displej za laptopove nešto konvencionalnijeg izgleda, on se ne savija niti može biti urolan, već uključuje kamere ispod panela, za koje se poznavaoci iskreno nadaju da će biti bolje nego one koje su do sada imali priliku da vide.

Samsung Display predstavlja odvojenu diviziju Samsung Electronics kompanije i svoj posao zasniva na stvaranju OLED panela za matični brend Samsung, ali i ostale proizvođače komercijalnih tehnologija. Iako ovi koncepti mogu oživeti u proizvodnim formama, za sada ništa od toga nije potvrđeno. Kompanija Samsung nije se libila od upotrebe savitljivih tehnologija, stupajući na novo tržište u samom njegovom startu. Uskoro bi se brendu Samsung mogle priružiti i druge kompanije kao što je OEM TCL, koja je nedavno predstavila svoj koncept i potvrdila da želi da plasira jedan proizvodni model do kraja tekuće godine. Do tada, nama ostaje samo da vidimo da li će razvoj ovakve tehnologije uspeti da odgovori potrebama kupaca na pravi način.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group