Lifestyle - Biz

Bitcoin dostigao rekordnu cenu

Najpoznatija kriptovaluta sada košta više od 22.000 USD.

U trenutku pisanja ovog članka, vrednost Bitcoina je dostigla cifru od 22.240 dolara, beležeći rast od oko 2.800 USD tokom samo jednog dana. Samo u sredu, kriptovaluta je porasla za 6 posto na nešto iznad 20 000 USD, nastavljajući trend ogromnog rasta od početka godine, koji sada iznosi više od 400 posto.

Prema analitičarima koji su dali intervju za „The Guardian“, najnoviji rast cena uglavnom je rezultat povećanog interesovanja institucionalnih investitora.

„Privlače ih dobri prinosi koje klasa digitalnih sredstava trenutno nudi, ali što je još važnije, ogromni budući potencijal koji nudi“, primećuje Najdžel Grin, izvršni direktor deVere Group, kompanije koja vodi kripto berzu. „Kako se neke od najvećih svetskih institucija sve više gomilaju u kripto, donoseći sa sobom svoju ogromnu stručnost i kapital, to zauzvrat povećava potrošački interes.“

Poslednji put kada se Bircoin približio cifri od 20.000  dolara, bilo je 2017. godine, kada je kriptovaluta te godine porasla za više od 900 procenata do sredine decembra. Međuitm, ubrzo kasnije, cena Bitcoina je naglo pala ispod 7.000 dolara.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group