Draga deco ja sam bogat ali vi niste - Šakil O'Nil ne želi da pokloni svoj novac

Šakil O'Nil je nedavno govorio o tome kako je želeo da njegova deca nauče da zarađuju za sebe i ne prihvataju novac od njega...

Razmatrajući svoju odluku tokom jednog potkasta, zvezda američke košarke i član Kuće slavnih, otkrio je da njegova deca neće dobiti ni cent od njegovog bogatstva. Kako su lokalni mediji preneli, četrdeset i devet godina stara legenda NBA lige težak je oko 400 miliona dolara. Šek je izjavio voditeljima emisije: "Moja deca su sada starija. Ona su donekle ljuta na mene, ali ne zapravo ljuta, već im nije sve baš potpuno najjasnije, posebno zbog toga što im sve vreme govorim 'nismo mi bogati, ja sam bogat'."

Kako je visoki centar dodao: "Morate imati diplomu fakulteta ili mastera i onda ćete želeti da vam investiram u lične kompanije, vi ćete ih prezentovati, doneti ih meni, a ja ću vam sve objasniti. Ne dam vam ništa. Postoji samo jedno pravilo - školovanje. Ne zanima me da li igrate košarku, ništa od toga me ne zanima. Pazite, imam šestoro dece. Želeo bih doktora, nekoga ko može imati veliki fond, farmaceuta, advokata, nekoga ko može držati nekoliko poslova, nekoga ko će preuzeti moje poslove. Međutim, opet im navodim da im ništa neću predati, već da sve to moraju zaraditi."

Razgovarajući sa New York Post novinarima prošlog meseca, Šek je otkrio da se povlači iz svog statusa poznate ličnosti, izjavljujući: "Ove poznate osobe su potpuno poludele danas, ne želim tako da završim. Odričem se svog statusa zvezde koliko danas. Završio sam sa tim". Košarkaška ikona iza svoje slave krije veoma skromno poreklo i teške početke, čiji su temelji utkani u surovo odrastanje u siromašnom Njuarku.

"Došao sam ni iz čega, ali samo zbog toga što sam uspeo, nemoguće je postaviti paralelu sa tim da sam ja nešto veći ili pametniji od bilo koga, samo zbog toga što imam više novca, ne znači da sam bolji od vas. Nikada nisam bio takav i nikada neću biti. Stoga, nikako ne želim biti u toj kategoriji ljudi."

Šek je dalje naveo da na svemu što danas ima može zahvaliti Boys & Girls Club of America organizaciji, koja ga je držala daleko od problema kada je bio mali. Penzionisani košarkaš ima tri ćerke i tri sina: Miru -16, Šakiru - 18, Amiru -19, Šarifa -21, Majlsa -24 i Tahira, starog 25 godina.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group