Lifestyle - Biz

Elon Mask je drugi najbogatiji čovek na planeti!

Sa neto vrednošću od 128 milijardi dolara, Elon Musk je sada postao druga najbogatija osoba na svetu, sudeči po istraživanjima Bloomberg Billionaire Index-a.

Pored Džefa Bezosa, bogatstvo izvršnog direktora kompanije Tesla povećalo se za ogromnih 100 milijardi dolara samo ove godine.

Ogroman skok na listi zaslužan je uglavnom zbog rastuće cene Teslinih akcija. Automobilska kompanija se trenutno može pohvaliti tržišnom kapitalizacijom od skoro 500 milijardi dolara. Umesto da dobije platu, Musk dobija nadoknadu na osnovu Teslinog učinka, što znači da su njegova primanja veća, ukoliko je kompanija uspešnija. Zahvaljujući tome, biznismenu je dodeljeno 12 bonusa koji su maksimalno podigli njegovu zaradu.

Pored Tesline spektakularne cene akcija i drugi Muskov veliki poduhvat - SpaceX, takođe je u poslednje vreme doživeo uspeh. Ironično, preduzetnik je u januaru zauzeo 35. mesto na listi najbogatijih, dok je Bil Gejts godinama bio na vrhu, sve dok ga  Bezos nije pretekao 2017.

Musk je prvo pretekao izvršnog direktora Facebook-a, Marka Zakenberga prošle nedelje, a zatim je pretekao Gejtsa i našao se na drugom mestu.

Foto:Luxury Launches

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group