Hakeri oladili poznatog investitora za više od pola miliona dolara

Jedan kriptoinvestitor otkrio je način na koji je ostao lakši za 650.000 dolara zahvaljujući jednom laganom hakerskom iPhone zahvatu...

Domenik Jakovone, držao je svoje NFT vrednosti u digitalnom MetaMask novčaniku, međutim, zahvaljujući malo poznatom iCloud haku, prevaranti su bili u mogućnosti da se dokopaju čitave njegove kolekcije. Objavljući ovu informaciju putem Twitter platforme, investitor je napisao: „Pozdrav svima, da vidimo koliko neverovatna ova zajednica može biti, moj čitav novčanik je ukraden. Potpuno ispražnjen, tražim svu pomoć koju mogu dobiti“.

On je zatim objasnio kako se čitav incident dogodio, a sve je počelo sa telefonskim pozivom od strane kompanije Apple, za šta je u samom startu smatrao da može biti prevara. Nakon ignorisanja istog nekoliko puta, ovaj investitor primetio je da se na identifikatoru pojavljuje ’Apple Inc.’, tako da je ipak odlučio da uzvrati poziv.

Predstavljajući se kao član Apple tehničke podrške, prevarant je objasnio da je Domenikov Apple nalog kompromitovan. Kod je nedugo potom stigao na njegov telefon kako bi njegov identitet bio verifikovan. Kriptoinvestitor je sam završio čitavu priču izjavljući: „Nekoliko sekundi kasnije, moj čitav Meta Mask nalog je očišćen“.

U sledećem tvitu, NFT investitor potvrdio je da su hakeri stvorili pristup njegovog ’seed phrase’ koda od dvanaest reči omogućenog od strane MetaMask platforme prilikom kreiranja novčanika, što je tajna informacija koja ne sme biti deljena ni sa kim drugim. Ono što Domenik nije uspeo da shvati, jeste da MetaMask automatski skladišti sve podatke i seed phrase datoteku na iCloud.

Ovo znači da su prevaranti dobili pristup i njegovom iClaud nalogu nakon što je poziv uspostavljen, dobijajući sve potrebne informacije pre nego što mu je sve potpuno očišćeno, uključujući i nekoliko NFT-a iz popularne Mutant Ape Yachting Club, kao i tri NFT-a iz Gutter Cat kolekcije. Pored 100.000 dolara u ejpkoinu, celokupna suma koja je nestala iznosi masivnih 650.000 dolara.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group