Lifestyle - Biz

Sačuvati glavu Marka Zakerberga nije jeftin posao

U novim istraživanjima pojavljuju se određeni podaci o tome da je kompanija Facebook potrošila više od 23 miliona dolara na bezbednost Marka Zakerberga tokom 2020. godine...

U zvaničnoj izjavi kompanije, stručnjaci za bezbednost identifikuju posebne pretnje u svom godišnjim bezbednosnom izveštaju. Punomoćnik navodi da je ovaj čovek sinonim za Facebook kompaniju, a kao rezultat toga, negativne izjave vezane za istu poseduju direktnu konotaciju sa Zakerbergom, neretko se odnoseći isključivo na njega.

Prema navodu obezbeđenja, zbog putnih protokola nastalih pandemijom, troškovi Zakerbergovih bezbednosnih programa i osoblja namenjenog njegovoj, ali i bezbednosti njegove porodice, porasli su na najviši nivo ikada tokom prošle godine. Njegov nivo obezbeđenja dostigao je maksimum tokom prošlogodišnje izborne sezone, isključivo zbog činjenice da je to još jedan od perioda u godini sa povećanjem bezbednosnih rizika.

Pored svih ostalih kompenzacija, sekcija obezbeđenja kompanije Facebook zatvorila je poglavlje izjavom da je potrošeno 23 miliona dolara na ličnu sigurnost njenog izvršnog direktora u njegovoj kući i tokom putovanja Marka Zakerberga i njegove porodice. Direktor je potrošio i dodatnih deset miliona dolara na troškove ostalih bezbednosnih segmenata, pomerajući troškove osnovnog obezbeđenja kompanije na 13,4 miliona, sa 10,4 koliko je bilo potrošeno godinu dana ranije.

Izvori opravdavaju cifre izjavljujući: "Komisija za kompenzaciju, imenovanje i upravljanje veruje da su ovi troškovi sasvim prikladni i potrebni u svetlu pretnji koje ga orkužuju i činjenice da je gospodin Zakerberg zahtevao da prima samo milion dolara godišnje i ne dobija bilo kakve bonus isplate, nagrade, niti bilo koja druge podsticajne kompenzacije."

Kompanija planira da predstavi predlog, u kom će direktori koji nisu u njoj zaposleni moći da dobijaju lične bezbednosne detalje s vremena na vreme, tokom sastanka deoničara koji će se održati 26.maja ove godine. Tokom januara i februara ove godine, kompanija je navela da je velika mržnja usmerena prema njoj i da njeni izvršni direktori i bezbednosni oficiri, kao i dinamična atmosfera, praćena izborima prošle godine i napadom na zgradu Kapitola početkom ove, zahtevaju veće bezbednosne mere za zaposlene.

H.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group