Squid Game za nekoliko nedelja odneo više od dva miliona sa kripto tržišta

Nepoznati prevaranti koji su stajali iza Squid Game kriptovalute zvanično su nestali sa lica zemlje i povukli svoj projekat zaradivši više nego zdravih 2,1 miliona dolara...

Sudeći prema CoinMarketCap, cena SQUID tokena dostigla je svoj maksimum od 2.816 dolara pre nego što se srozala na nulu. Gizmodo opisuje ovaj incident kao povlačenje tepiha ispod nogu od strane kripto investitora, odnosno poteza u kome tvorci kriptovalute brzo inkasiraju sav novac i iscrpe sav kredit za likvidnost sa berze.

SQUID kriptovaluta isplivala je pre par nedelja, sa brojnim investitorima koji su upozoravali putem mreže na njenu validnost, ističući da je sajt na kome je predstavljena sastavljen lošom gramatikom i pogrešnim pravopisom, kao i da se radi o stranici koja je stara tri nedelje i nije ažurirana.

Pojedini ljudi su takođe isticali da Telegram kanal ove kriptovalute vrvi od prevaranata i ne omogućuje komentarisanje, što je odmah bio veliki razlog za sumnju. U međuvremenu, ovaj sajt, koji je bio hostovan na SquidGame.cash adresi zajedno sa svojim nalozima za društvene mreže, potpuno je nestao nakon što je cena ove fantomske kriptovalute porasla više od 310.000%.

Token je bio dostupan za kupovinu od sredine oktobra, dok je celokupna ideja za stvaranje ove kriptovalute nastala iz ideje da bi on mogao biti korišćen za igranje onlajn igre inspirisane popularnom južnokorejskom serijom. Razvojni tim ovog projekta obećao je izbacivanje igre u novembru, ali su oni na kraju potpuno nestali, potvrđujući da je njihova kriptovaluta bila odlično smišljena prevara za lakoverne ovčice.

CoinMarketCap je prethodno upozoravao investitore jer su neki od njih imali problema sa prodajom svojih tokena, ali je uvek bilo onih koji su zanemarivali sva crvena svetla koja su se nalazila na njihovom putu. Za sada ne postoje nikakve naznake o tome ko se nalazi iza ove savršene prevare teške 2,1 milion doalra, ali nam ovaj primer samo potvrđuje koliko komercijalno prihvaćene stvari mogu biti pogubne po novčanik, ali i mozak pojedinca.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group