Izgradio samoodrživo plutajuće ostrvo od recikliranih materijala

Jedan plutajući dom predstavlja glavni životni prostor jednom neobičnom muškarcu preko sedamnaest godina i dok on u njemu poseduje sve, istovremeno ga ne košta ništa...

Čovek koga zovu Senka, pružio je svetu uvid u svoje plutajuće carstvo koje naziva kućom. Za pojedine ljude ovakav način života odsečen od sveta predstavlja pravi način za izlaz iz mašinerije, dok su drugi potpuno zgroženi, ali kome kako i kako god, za Senku ovo je primarni način života skoro dve decenije unazad.

On je odlučio da želi život okružen prirodom štiteći divljač i ekologiju. Dvospratno ostrvo ovog čoveka potpuno je kreirano od skupljenog i recikliranog materijala, dok je njegova glavna svrha zaštita Widgeon Slough oblasti i njenih vodenih površina u Britanskoj Kolumbiji. Za njega, ova oblast je ugrožena razvojem i upravo zbog toga on radi sve što može kako bi eliminisao karbonski otisak i uticaj na zemljište.

Senkin plutajući dom poseduje sve, od kuhinje, preko kupatila, do delova sa kompostom i plutajuće bašte. On ne koristi novac i živi potpuno od onoga što zasadi, ali život izvan svih društvenih normi nije baš uvek raj. Kako je tvorac ovog samoodrživog plutajućeg ostrva sam izjavio, jedna od najbitnijih stvari koju je potrebno razmotriti jeste grejanje. On uvek pokušava da napravi dovoljno zaliha drveta kako bi mogao da ugreje svoj životni prostor tokom oštrih zimskih uslova u Kanadi.

Uz sve probleme koje poseduje, ono što je Senka izgradio bez ikakve sumnje možemo nazvati prilično neverovatnim, posebno kada se uzme u obzir da je čitav svoj dok konstruisao od materijala koje je prikupio sa različitih mesta. On ipak zarađuje nešto novca reciklirajući različite materijale, ali njegova kuhinja i dalje izgleda kao da bi mogla bez problema da se smesti u bilo čiji dom. U retkim prilikama, Senka odlazi na kraća putovanja kako bi prikupio zalihe ili u posetu svojim prijateljima u gradu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group