Jaguar u svetu fotelja ultimativnog komfora

Škotski dizajner Ijan Kalum, koji je prethodno radio kao direktor dizajna brenda Jaguar, lansirao je sopstvenu dizajnersku agenciju CALLUM Designs tokom pandemije korona virusa…

Njegova kompanija ne bavi se samo dizajnom automobila, već je skoro predstavila moderni pristup predivnoj i ikoničnoj 1956 Eames fotelji i otomanu. U pitanju je prvi komad nameštaja dizajniran od strane njegovog tima, koji zadržava originalni oblik, evocirajući savremeni dodir sveta automobilizma. Tim je koristio inovativne materijale, poput karbona, kako bi predstavio novu verziju klasike.

Callum fotelja sastoji se od čeličnog rama, zajedno sa karbonom koji je uparen sa drvenom ili recikliranim materijalima, i elegantnog tekstilnog dizajna. Vuna i felc takođe su korišćeni kao deo fotelje. Kako saznajemo, tim je želeo da kreira fizički i vizuelno lakšu fotelju od originalne, koja je kreirana od šperploče.

Callum fotelja je okarakterisana upotrebom dezena i različitih materijala, a trenutno postoji samo u fazi prototipa. Međutim, ukoliko se javi zainteresovani kupac, vrlo lako će postati deo naše stvarnosti.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group