Šta će se desiti sa vašim organizmom ako ne pijete alkohol mesec dana

Ukoliko ste presisali oko novogodišnjih i božićnih praznika, možda ćete nakon ovog teksta poželeti da odmorite svoj organizam i pokušate da ostanete trezni makar do kraja januara...

Nikako ne želimo da zvučimo kao zagovornici potpuno zdravog života, jer svako živi kako želi ili mora pre svega, ali je pravljenje pauze između konzumacije alkoholnih pića uvek mudar potez, što je posebno tačno kada se setimo da opijanje uglavnom ne ide samo i da ga uvek prate druge loše stvari kao što su brza hrana, nedostatak sna, duvan, narkotici u nekoj formi i najgorim slučajevima, i potpuno zapostavljanje fizičke aktivnosti.

Ukoliko vas ništa drugo ne može nagovoriti da pritisnete pauzu na ispijanje par ili pešes piva svake večeri, možda će vas uvid u to na koji način vaše telo reaguje na apstinenciju ubediti da pokušate. Nevezano sa tim da li se lešite često ili jednostavno pijete po par pića svakih par dana ili čak jednom nedeljno, duže pauze između pijanstava donose razne prednosti od kojih ćemo one glavne danas navesti.  

Pre svega, novac koji je moguće uštedeti, uvek je dobrodošao, a svaka para koju možete naći kod sebe može poslužiti za nešto u čemu možete uživati duže vreme ili otputovati i steći nova iskustva ukoliko ste navikli da trošite veliki novac po klubovima ili na kafansku muziku. Međutim, nešto više novca koji je ovim putem moguće uštedeti, nije previše bitna stavka u ovom postupku, jer su prednosti od izbegavanja alkohola daleko veće i predstavićemo ih u galeriji, podeljene od prve do poslednje nedelje.

« 1 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group