Lifestyle - Hedonizam

Komad meteorita se prodaje po ceni od 250.000 dolara

Za četvrtinu miliona dolara, možete postati vlasnik kamena koji bukvalno nije sa ovoga sveta...

Ovaj komad meteorita je jedinstven po tome što je u obliku tanke ploče. Meteoriti u Zemljinoj atmosferi obično izgore i padnu na površinu u oblilku kamenja i grudvi, ali ovaj meteor uspeo je da zadrži oblik ploče, što ga čini jedinim takvim primerkom.

Pronađen je 2007. godine u Sahari i na njemu su se godinama radila istraživanja kako bi se utvrdilo koliko je star i odakle dolazi. Istraživanja su utvrdila da je ovaj kamen zapravo deo Meseca, koji je odleteo u svemir i uputio se ka Zemlji zbog udara drugog nebeskog tela koje je udarilo u Mesec.

Ovaj događaj desio se u dalekoj prošlosti, a strušnjaci predviđaju da se ovaj metorski kamen od tada krio u pusitnjama Afrike. Dalja istraživanja su pokazala da je meteor star 4.5 milijardi godina.

Svemirski kamen sada je stavljen na prodaju i čeka bogatog vlasnika koji će se verovatno brzo naći, jer budite realni, ko ne bi želeo da poseduje svemirski kamen u svom domu koji je star koliko i čitava naša planeta.

Foto:Luxurylaunches

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group