NAJSKUPLJI SENDVIČ NA SVETU

Njujorški restoran "The Serendipity 3", u svojoj ponudi ima brojne ekstravagantne varijante klasičnih američkih recepata, a sada je tu i najskuplji sendvič.

Oni su između ostalog poznati i po "Frrrozen Hot Chocolate" receptu, ali i po najskupljem hot-dogu na svetu. Sada su postigli novi svetski rekord, koji  je upisan u Guinness World Record, za najskuplji sendvič.

Sastojci koje koriste bolje objašnjavaju cenu od 214 dolara. Naime, u njihov "Quintessential Grilled Cheese" idu šampanjac, jastog i ulje od tartufa, a ivice su posute zlatom od 24 karata.

"Ovo je najskuplji sendvič na svetu. Došli smo do ideje da ga napravimo tokom nacionalnog dana sendviča, a odlučili smo se za grilovan sir jer je najbolja hrana za utehu. Postoji li bolji način da proslavimo taj obrok nego sa njegovom esencijalnom verzijom? Za sastojke mi tražimo najbolje iz celog sveta i trudimo se da ih spojima kako bi napravili najveće moguće uživanje u jelu. Hleb se peče sa Dom Perignon šampanjcem, belim uljem tartufa i zlatom. Potom sledi naš puter u koji su dodati beli tartufi, a onda dodamo sir cariocavallo, koji je izuzetno redak", objasnio je glavni kuvar, specijalizovan za sireve, Džoi Kalderoni.

Ovaj sendvič mora da se naruči 48 sati unapred kako bi se osiguralo dovoljno vremena za spremanje, a njegova cena iznosi 214 dolara.

Lux Life

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group