Da li olovke za uklanjanje ogrebotina na automobilima rade?

Rešili smo da probamo ovaj proizvod i da jednom za uvek stavimo tačku na ovo pitanje...

Sigurni smo da ste hiljadu puta videli reklame za magične flomastere koji uglanjaju ogrebotinje na autombilima. Kao i vi, i mi smo se uvek pitali da li ti flomasteri zaista uklanjaju ogrebotine ili je to jedna velika laž. Odlučili smo da naručimo jedan takav flomaster koji nas je koštao 300 dinara, što  i nije bio neki trošak.

Odlučili smo da ga testiramo na ogrebotinama starog automobila i evo šta smo zaključili.

Ovaj flomaster je odličan za sitne i površinske ogrebotine koje su oštetile samo bezbojni lak automobila. Tečnost koja se nalazi u flomasteru je zapravo bezbojni lak koji će popuniti mesta na kojima lak fali i tako sprečiti loše odbijanje svetlosti, što dovodi do toga da neke ogrebotine nestanu.

Međutim, preduboke ogrebotine će se i dalje videti, čak iako na njima korsitite ovaj flomaster. To su ogrebotine kojima je skinut sloj farbe i gde se vidi prajmer, odnosno osnovna boja automobila.Ovaj flomaster nikako neće pomoći kod takvih ogrebotina i one se, nažalost, mogu sanirati samo farbanjem.

Ako želite da proverite koje ogrebotine možete srediti ovim flomasterom, onda samo uzmite flašu sa prskaljkom i vodom isprskajte ogrebotine. Voda će popuniti rupe na kojima fali lak i ako te ogrebotine nestanu, to znači da se neće videti kada ove flomastere budete koristili.

Foto:Unishouse.com

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group