Kako da izbegnete iritaciju posle brijanja

Svim muškarcima je poznat osećaj peckanja koji se javlja posle brijanja. Zato vam pokazujemo kako da to izbegnete.

Svakodnevno brijanje ne samo da je dosadno, već može napraviti ozbiljnu iritaciju i tako naružiti vaš izgled i dovesti do neprijatnog svraba i crvenila. Zato je vrlo važno da znate kako da izbegnete gadnu iritaciju posle brijanja. Mi ćemo vam dati nekoliko saveta i pomoći da vaše lice bude u perfektnom stanju posle svakog brijanja.

Pre početka brijanja,dobro hidrirajte vašu kožu i bradu. Hidracija će omekšati kožu i dlaku i učiniti da brijač klizi, a ne da grebe. Koristite mlaku vodu,a takođe možete koristiti i mokre peškire.Kada stavite gel ili penu za brijanje, ostavite je malo da odstoji, kako bi dodatno omekšala kožu i dlaku. Izbegavajte tupe brijače i koristite oštre, jer je to najbolji način da izbegnete iritaciju, koja nastaje od čupanja dlaka. Kada se brijete, ne koristite jake pokrete, već koristite lagane i blage pokrete i pustite da oštrice brijača obave posao. Ako prilikom lakih pokreta dlake ostaju, onda znači da je vaš brijač loš i da mu treba zamena.

Kada završite sa brijanjem, obavezno se umite hladnom vodom. Tako ćete zatvoriti vaše pore i smiriti kožu od iritacije brijanja. Na kraju, dolazimo do najvažnijeg koraka, a to je hidratacija vašeg lica. Crvenilo i svrab se javljaju zbog suve kože koja je iziritirana, i zbog toga morate koristiti nešto što će nahraniti i hidrirati vašu kožu.

Izbegavajte jake losione koji imaju alkohola, jer oni mogu pogoršati situaciju, već se fokusirajte na blage hidrantne kreme koje imaju umirujuće dejstvo i koje će smanjiti iritaciju i peckanje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group