Lifestyle - Saveti

Kako da sami zakrpite gumu

Ovaj posao možete uraditi sami...

Probušena guma je nešto čega se svi vozači plaše. Iako se svi trudimo da to izbegnemo, svima se barem jednom u životu desi da naiđe na slomljeno staklo ili bačene eksere i šrafove i da prelaskom preko istih probuši svoj pneumatik. Tada najčešće tražimo pomoć majstora, čekamo redove i zakazujemo kako bismo spasili i osposobili našu gumu.

Međutim, postoji način pomoću kojeg to možete uraditi sami. Sve što treba da uradite jeste da u radnjama auto delova i kozmetike kupite „set za reparaciju guma“. Pomoću ovog seta , moći ćete nekoliko puta da zakrpite vaše gume, što je odlična stvar, naročito ako negde putujete, jer na licu mesta možete osposobiti vašu gumu.

Prilikom reparacije, gumu ne morate ni skidati, već je možete reparirati dok se nalazi na automobilu, pod uslovom da točak podignete od zemlje pomoću dizalice.

Krpljenje se obavlja pomoću određenog alata, filinga i lepljivog cementa koji popunjava rupu i omogućava da krpljenje bude uspešno. U video klipu ispod, možete videti kako izgleda postupak krpljenja i koliko je jednostavan, pa zato obavezno kupite ovaj set za reparaciju i stavite ga u gepek, jer nikada ne znate kada vam može zatrebati.

Foto:MHKS Tyre Care

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group