Kako pravilno očistiti uši

Najveća greška koju možete uraditi jeste da uši čistite štapićima...

Naše uši imaju prirodnu karakteristiku da luče ušnu mast ili takozvani ušni vosak koji se taloži u ušima i koji oblaže ušnu duplju i školjku. Vosak ima nekoliko važnih uloga, ali najvažnija jeste zaštita koju on pruža, jer sprečava gomilanje prljavštine i ulazak prašine i stranih tela u vaše uho.

Ušni vosak se konstanto luči u ušima i zato je vrlo važno da znate kako da pravilno očistite vaše uši. Sigurni smo da i vi, kao i većina, uvek posegnete za vunenim štapićima kako biste očistili vaše uši, ali to je nešto što bi trebalo da izbegavate. Štapiće možete koristiti samo za čišćenje ušne školjke, ali ih nikako ne smete gurati u ušnu duplju. Kada štapiće gurate u uši, tako nabijate ušnu masti i stvarate sloj koji blokira vašu bubnu opnu i koji vam umanjuje sluh.

Zbog toga doktori savetuju da uši perete tako što ćete ih ispirati vodom i sapunom i brisati peškirom. Doktori upozoravaju da nikako ne smete gurati ništa u ušnu duplju jer ćete tako stvari samo pogoršati. Ušna duplja treba u sebi da sadrži određenu dozu masti, a sve što izađe van nje, u ušnu školjku, trebate ukloniti.

Najbolji način za pranje ušiju jeste da ih isperete kada perete kosu i da ih kasnije osušite peškirom. Ako ovo budete radili, nikada nećete imati problema.

Ako kojim slučajem imate problem sa ušima i ako vam se čini da imate veću količinu masti u ušnom kanalu, onda posetite doktora koji će vam to izvaditi i nikako to ne radite sami.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group