Cvetković u Partizanu!

Nakon potpisivanja Koste Perovića, Partizan je na dobrom putu da obezbedi još jedno pojačanje...

Usled velikih finansijskih problema, Partizan je prinuđen da ove sezone traži nešto jeftinija rešenja. Po svemu sudeći, novo pojačanje za klub iz Humske bi trebao da bude Aleksandar Cvetković! Omaleni plejmejker bi trebalo da bude registrovan za meč prvog kola ABA lige, protiv Metalca u Valjevu. Ostaje da se dve strane dogovore oko finansijskih detalja, imajući u vidu da je igraču propao transfer u špansku Valensiju.

Kako sada stvari stoje, uprkos demantima samog igrača, bivši član Crvene zvezde, Aleksandar Cvetković (22, 188 cm) će izvesno nastupati za Partizan! Svakako vest koju će se posebnom pažnjom ispratiti navijači oba kluba. Nekadašnji kapiten mlađih selekcija reprezentacije Srbije, treniraće prvi put sa crno-belima u utorak uveče, a već od srede će postati zvanično prvi plej Partizana. Ostaje da se vidi, kakvi će uslovi ugovora bit ii na koji vremenski period će biti potpisan. Ovim pojačanjem, Partizan bi rešio jednu od gorećih uloga u timu, jer se tokom pripremnih utakmica pokazalo da mladi Magdevski i Aranitović ne mogu da odgovore zahtevu.

Prema informacijama iz kluba, potpis ugovora može da se očekuje već u sredu, kada bi, osim njega i Koste Perovića, punopravni članovi kluba iz Humske trebalo da postanu i makedonski plejmejker Andrej Magdevski i krilni igrač iz BiH Adin Vrabac, koji su tokom probe uverili da imaju kvalitet da ove sezone nose crno-beli dres. Tako će roster za 2015/16, uključujući sva pojačanja, igrače iz Partizanovog juniorskog pogona priključene prvom timu, kao i trenutno povređene Andrića i Murića, brojati 17 igraca.

Takođe, očekuje se da još bar dva pojačanja stignu u klub, čime bi se zatvorio “roster” pred sezonu i izazove u ABA ligi.

Poslednji u nizu novajlija Partizana, Aleksandar Cvetković, nije se ovog leta nametnuo na probi u Valensiji, a prethodno je nosio dres MZT Skoplja, za koji je igrao od decembra 2013. do kraja prošle sezone. Sve do tada bio je igrač Zvezde, u kojoj je proveo kompletan juniorski staž do 2010, kada je ušao u prvi tim crveno-belih.

Prošle sezone je na 26 utakmica ABA lige postizao 8,7 poena, uz 3,5 skokova i 4,1 asistencija po meču.

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group