Dončić predstavlja košarkaša sa najskuplje NBA ruki kartice

Luka Dončić možda jeste u tek trećoj NBA sezoni, ali je već  uspeo da dostigne jedan rekord koji će teško biti oboren u skorije vreme i trenutno predstavlja jedno od najvrednijih lica ruki košarkaške kartice ikada…

Tokom vikenda, unikatna 2018-19 National Treasures Auto Logoman kartica potpisana od strane plejmejkera Dalas Meveriksa, prodata je za rekordnih 4,6 miliona na jednom privatnom događaju. Ova ruki kartica nije postavila samo novi rekord vezan za ovakve predmete vezane za košarku, već je u svakom smislu nadmašila prethodnu prodaju koja je dolazila sa cenom od 2,8 miliona dolara.

Vest o rekordnoj prodaji objavljena je od strane samog kupca, Bolilo Lajna Sana. Instagram post koji je glasio “najveći dan mog hobija”, otkrio je da ovaj čovek i njegov poslovni partner od tog dana poseduju autogramski kolekcionarski predmet kupljen prošle nedelje, što se sasvim slučajno poklopilo sa dvadeset i drugim rođendanom mladog košarkaša, rođenog u Sloveniji.

“Brojni kolekcionari su već čuli da je ovakva kartica u pripremi još od novembra meseca 2020. godine i da će biti predstavljena od strane 2018-19 National Treasures Luka Doncic Rc Auto Logoman bez sumnje”, napisao je vlasnik kartice u opisu fotografije. “Iako je bilo pojedinih podešavanja cene od tada, danas je moj biznis partner i prijatelj finiširao akviziciju ove potpisane NBA memorabilije za 4,6 miliona dolara.”

Dončićev 2018-19 Auto Logoman danas predstavlja najvredniju košarkašku karticu i to sa neuporedivnom razlikom. Odmah iza njega nalazi se 2013-14 Auto Logoman Patch kartica Gianisa Antetokounmpa prodata za 1,8 miliona u julu. Deo korišćene opreme Majkla Džordana iz 1997. godine, pretvoren je karticu sa posvetom i prodat je prošlog meseca za 1,44 miliona dolara na jednoj aukciji. Peto mesto uskoro bi mogla da zauzme 1996-97 Topps ruki kartica Kobija Brajanta, koja se trenutno nalazi na aukciji sa najvećom ponudom od 1,2 miliona dolara.

Nedeljna prodaja takođe čini Dončićevu ruki karticu drugom najskupljom sportskom svih vremena. Ona se trenutno nalazi malo iza ikonične 1952 Topps kartice Mikija Mentla, prodate za 5,2 miliona tokom januara meseca, sudeći prema ESPN mreži.

N.Đ.

Izvor: Robb Report

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group