Džeremi Klarkson objasnio šta nije u redu sa Formulom 1

Najbrža i najopasnija trka na svetu postaje sve dosadnija, a popularni TV voditelj objasnio je zašto...

Svi mi koji volimo automobile i sve vezano za ovu industriju obožavamo da gledamo sve tipove auto trkanja, a naročito Formulu 1. Međutim, ova klasa više nije ono što je nekada bila i sve je više fanova koji se okreću ka drugim tipovima trkanja, pa čak i Moto GP-u, jer F1 više ne nudi uzbuđenje i zadovoljstvo kao nekad.

Popularni TV voditelj,Džeremi Klarkson, jedan je od najvećih F1 fanova, ali on kaže da je besan i razočaran u ono u šta se ovaj sport pretvorio.

"Pre bih gledao kako raste sveće, nego da gledam Formulu 1. Sport je postao dosadan, previše je pravila i nepotrebnih regulacija i jednostavno ništa se ne dešava. Kada počnete da gledate trku, znate da će Mercedes biti prvi i da je to to, a ako slučajno dođe i do neke akcije, verovatno će stjuarti reći da je to bilo kršenje pravila.

Jedini način na koji se Formula 1 može popraviti jeste da se ukinu svi pomoćni sistemi i da vozači budu u većem riziku kada voze. F1 je nekada važila za najopasniju trku, ali to danas nije više tako. Previše je pravila i bezbednosnih opcija koje ograničavaju vozača, ali i koje čine da stvari budu, mnogo dosadne.

Sledeće, bolidi moraju da budu snažniji i da izdrže blage sudare i kontakte, jer se na ovaj način niko ne sme upustiti u duel. Na kraju, Stjuarti i slične regulacije se moraju izbaciti, jer kažnjavaju vozače za svaku sitnicu, pa niko i ne želi da se trka, već svi samo jure poene i završe trku onako kako su počeli što je smrtonosno dosadno", rekao je Klarkson u intervjuu koji je dao za DribeTribe Youtube kanal.

Foto: Deadline

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group