Luis Hamilton je zvanično proglašen za najvećeg licemera

Sem što teroriše svog psa veganskom ishranom, prema navodima, slavni šampion Formule 1 obećao je da će voziti samo EV vozila, a pre samo nekoliko dana je snimljen u modelu koje je sve, samo ne "ekološki"…

Formula 1 je na letnjem raspustu do kraja ovog meseca, i samim tim, veći deo vozača uživa u svom odmoru radeći različite stvari. Sedmostruki F1 svetski šampion, Luis Hamilton, viđen je kako se opušta na svojoj omiljenoj destinaciji – u Monaku. Izobilje snimaka i fotografija Hamiltona, kako se vozika u svom unikatnom Pagani Zonda modelu po ulicama Monaka preplavili su internet u proteklih nekoliko dana. I dok sama činjenica da šampion brze vožnje uživa u upravljanju brzim egzotikom ne bi inače probudila toliko pažnje – budući da se radi o Hamiltonu, drama nije mogla da izostane. Njegovi fanovi, ali i oni koji ga nešto manje vole, proglasili su ga za ogromnog licemera.

Kako se ispostavilo, u intervjuu koji je dao za Rojters prošle godine, Hamilton je izražio želju da usvoji ekološki svestan način života, te da preduzme korake koji će smanjiti masivni karbonski otisak, koji generišu automobili Formule 1. Čitava priča uključila je veganski način života, prodaju njegovog privatnog aviona, vožnju do aerodroma u EV vozilima i zamenu njegovih egzotika koji gutaju gorivo električnim automobilima. Mnogi su to shvatili kao patetični pokušaj promovisanja EV flote Mercedesa, uključujući EQC i EQS. I dok Zondu pokreće AMG motor unutrašnjeg sagorevanja sa 7.3 litara, on se nikako ne može posmatrati kao ekološki orijentisan.

Ali, to nije sve! Hamilton je prethodno izjavio da Zonda nije njegov omiljeni automobil za vožnju, u razgovoru sa Sunday Times pre nekoliko godina: “Zonda je užasna za vožnju. Kada se radi o zvuku, to je najbolji automobil koji posedujem, ali ako se posmatra upravljanje – najgori je. Kupio sam verziju sa ručnim prenosom jer ne volim Tiptronic”. Ipak, on je viđen kako vozi automobil koji ne voli.

Slična stvar se pre nekoliko godina dogodila Arnoldu Švarcenegeru, kada je glasno govorio u korist EV vozila i održive mobilnosti, dok je svoje obaveze završavao u vozilu koje je više nalik vojnom tenku!

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group