Maestralna Srbija osvojila prvo mesto u grupi!

Reprezentacija Srbije neverovatnom igrom overila prvo mesto u grupi...

Vrlo ubedljivom igrom i atomskom odbranom, „Orlovi“ su uspeli u potpunosti da nadigraju „Azure“ i zasluženo osvoje prvo mesto u najtežoj grupi na Evropskom prvenstvu. Na kraju, Srbija je ubedljivo  savladala Italiju, rezultatom 101:82 (25:19, 23:21, 26:19, 27:23).

Iako se pre meča najavljavao veliki derbi, pun nezivesnosti i preokreta, to se ipak nije dogodilo. Italija i Srbija su se borili za prvo mesto u grupi i znatno lakšeg rivala u nastavku Evropskog prvenstva. Naši momci nisu ni jednog trenutka kalkulisali, poput nesportskih Španaca, i od prvog minuta su zaigrali kao da je reč o finalnoj utakmici. Već od starta je bilo jasno da, kada Teo ima svoj dan, i jače reprezentacije nemaju šta da traže na suprotnoj strani.

Pobednik ove utakmice u osmini finala u Lilu sastaće se sa četvrtoplasiranim iz grupe A, što će biti poraženi iz današnjeg okršaja Poljske i Finske. Tim Aleksandra Đorđevića je opet predvodio maestralni kapiten, Miloš Teodosić, koji je sa 14 poena u prvom poluvremenu doneo prvu značajniju prednost, da bi u nastavku uz efektnu rolu Raduljice, te trojkama Bjelice, Bogdanovića, Markovića i Ercega konačno slomili rivala. Italija se borila koliko je moglo, uz solidan šut za tri poena.

Treba istaći da je Italija u meč ušla bez izmorenog Marka Belinelija, a Srbija odličnom odbranom na Barnjaniju duel otvora serijom 8:0. Italijani se preko Galinarija brzo vraćaju u egal (8:5). Usledila je minijatura Teodosić koji sa 14 poena donosi "Orlovima +13, ali Italija koristi njegov predah u finišu perioda, te smanjuju na 25:19.

Italijani se u potpunosti vraćaju u egal trojkama početkom drugog perioda (29:27), ali se na parket vraća Teodosić i razigrava Raduljicu koji veže šest poena, pa Srbija sredinom perioda stiže do +8 (37:29). Sredinom perioda Teodosić dobija podršku Bjelice, pa se Srbija vraća na maksimalnih +13 (47:34), ali na poluvreme odlazi sa osam poena prednosti (48:40). Tradicionalna treća četvrtina u potpunosti je pripala našim momcima. Italijani kao da nisu postojali u tim trenutcima, a prednost se uvećavala iz minuta u minut.

Srbija ulazi u ritam sredinom kvartala, te trojkama Markovića i Bogdanovića povećava prednost na 15 poena (63:48). Usledio je dodatni pad tempa igre, Srbija nije dozvoljavala rivalu da se razigra u napadu, da bi s druge strane poenima Bjelice, Bogdanovića i Raduljice stigla do maksimalnih 17 poena prednosti, a sa 74:59 u poslednji period. Na momente atraktivna igra, poslužila je kao dodatni vetar u leđa „Orlovima“ i razlog za veliko slavlje naših navijača u Berlinu.

Selektor naše reprezentacije, Saša Đorđević, odlično je rotirao igrače i nije se osetio pad u igri. Čvrsta odbrana, postala je zaštitni znak srpske reprezentacije, koja požrtvovanom igrom lomi protivnika svih 40 minuta.

Rezultat na pravi način prikazuje odnos snaga na terenu u današnjem meču. Pred kraj meča, šansu su dobili i Milutinov i Milosavljević, ali bez većeg košgeterskog učinka.

Naša selekcija mirno iščekuje završetak susreta Poljska-Finska, nakon čega će saznati ime protivnika u osmini finala.

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group