Mercedes vraća srebrnu liveriju na novim F1 modelima

Mercedes-AMG predstavio je svog pretendenta na titulu šampiona Formula 1 šampionata 2022. godine...

Šasija novog W13 modela prvi put će se zakotrljati na točkovima protiv svojih rivala tokom prve runde predsezonskih testiranja, koja će startovati na Circuit De Barcelona stazi u Kataloniji ove nedelje.

Za volanom novih bolida naći će se Luis Hamilton i Džordž Rasel, dok se njihova liverija vraća na Silver Arrows šare. Ovaj povratak srebrnoj šemi boja nakon dve sezone provedene u crnom izdanju, signalizira promociju većeg diverziteta i inkluzija u samom šampionatu. Nova liverija nemačkog brenda uključuje Mercedes trokrake zvezde na poklopcu motora, zajedno sa crvenim i zelenim elementima partnera, kompanija Ineos i Patronas.

Mercedes je osvojio sam šampionat na tabeli konstruktora i sigurno će ponovo pokušati da dostigne iste ciljeve u novoj sezoni. Novi automobili su dobili svoju prvu šansu da zasijaju 18.02.2022. u testovima pri brzini 100 km/h na Silverston stazi.

Ovogodišnji pravilnik Formula 1 šampionata pojednostavio je dizajn automobila, sa inžinjerima koji su uspeli da iskoriste prednosti aerodinamičkih efekata, istovremeno redukujući turbulencije koje ostaju iza automobila. Nove regulatorne norme kreirane su kako bi promovisale blisko trkanje. „U šasijskom segmentu, promene su ogromne“, izjavio je Majk Eliot, tehnički direktor tima. „Nismo imali priliku da napravimo ovoliko veliku promenu u mojoj karijeri, novi automobili su suštinski drugačijeg oblika“.

Novi bolid takođe poseduje i poslednju pogonsku jedinicu kompanije Mercedes, proizvedenu od strane njenog tima i u okviru Mercedes-AMG HPP programa. Iako promene za sezonu 2022. ostaju minorne, svako poboljšanje koje stiže ove godine biće i poslednje sve do 2026. Drugi izazov sa kojim će se susresti svi timovi jeste i predstavljanje novog E10 goriva, koje će se koristiti od ove godine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group