Mesi dobio FIFA nagradu za najboljeg igrača godine

Čuveni napadač Barselone i reprezentativac Argentine i ove godine je pokazao neverovatan talenat, pa je zato proglašen najboljim fudbalerom na svetu...

Kao i uvek, pored Mesija se u užem izboru našao i Kristijano Ronaldo, ali i Virdžil van Dajk koji je po mnogima bio favorit. Mnogi su smatrali da je van Dajk trebao da dobije titulu najboljeg igrača, jer je Mesi sa Barselonom uspeo da odbrani titulu u La Ligi, dok je Dajk sa Liverpulom uspeo da dođe do titule šampiona Evrope i do finala Lige Nacija. Ipak, na kraju je odlučeno da je Mesi taj koji treba da dobije ovu titulu ida je on bez sumnje, najbolji igrač na planeti u ovoj godini.

Trener Liverpula,  Jirgen Klop, proglašen je za najboljeg trenera, jer je sa Liverpulom osvojio Ligu Šampiona, a Alison Beker, takođe igrač Liverpula, dobio je titulu najboljeg golmana.

Što se tiče žena, i one su dobile mnogo glasova i veliku podršku i od strane žena i mušakraca, pa je tako Sari van Venendal iz Holandije proglašena za najbolju golmanku, Džil Elis za najboljeg ženskog trenera, a najbolja fudbalerka bila je Amerikanka Megan Rapino.


Foto:NDTV Sports

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group