Nike košarkaški teren u Hong Kongu kreiran od preko 20.000 starih patika

U čast samoodrživosti kao takvoj, jedan Nike košarkaški teren u Hong Kongu, kreiran je od 20.000 pari korišćenih i odbačenih patika...

Nazvan Shek Lei Grind Court ovaj prostor je kreiran u okviru koncepta popularne sportske marke koji glasi "više performansi, manje otpada".

Smešten u Kvai Čung stambenom naselju, ovaj teren prekriven je Nike Grind detaljima, koji obeležavaju decenijama staru ideju o upotrebi snage sporta radi kreiranja budućnosti sa nultim otpadnim materijama i zdravije planete, kompletno kreiranim od recikliranih patika. Nike Grind površine se kreiraju od recikliranih i regenerisanih koposta plastike, gume, pene, vlakana, kože, tekstila i svega drugoga što se može reciklirati.

Ovaj ogromni prostor za košarku ima duplu upotrebnu vrednost kao javna umetnička ekspresija, sa potpisom umetnika Džejmsa Džarvisa, koji je stvorio sferna stvorenja koja igraju košarku okružena malim swoosh znacima kompanije Nike. Komentarišući svoj posledji projekat, Noel Kinder, direktor samoodrživosti kompanije Nike, izjavio je: "Naš brend uvek teži ka tome da budućnost sporta postane potpuno povezana sa budućnošću naše planete. Svaka kompanija za sobom ostavlja trag u ekosistemu i mi želimo da pomognemo prilikom oblikovanja boljeg sveta."

Direktor je dodao: "Kako bismo ovo izveli, mi gajimo inovativni duh u okviru našeg poslovanja i skaliramo samoodržive solucije radi redukcije otpada i borbe sa klimatskim promenama. Shek Lei Grind Court ističe načine na koje možemo primeniti Nike Grind principe i pretvoriti otpad u nove prilike za stvaranje platformi za sportiste i sve koji žele da se bave sportom na dnevnoj bazi."

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group