Nole superioran u nastavku polufinalnog meča!

Novak je, nakon iznenadnog prekida jučerašnjeg meča sa Endijem Marejom zbog nadolaska olujnog nevremena, danas nastavio započeto i opravdao ulogu apsolutnog favorita turnira...

Đokoviću je ostala još samo jedna prepreka do ostvarenja sna i ispisivanja nove stranice teniske istorije – nakon pobede u polufinalu nad britancem Endijem Marejom rezultatom 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1, na putu do osvajanja „ušatog“ pehara čeka ga još samo Stan Vavrinka, koji je do finala stigao pobedom nad Francuzom Žo Vilfredom Congom sa 3:1 u setovima.

Polufinalni meč sa Endijem Marejom se igrao dva dana, jer je u petak pri rezultatu od 2:1 u setovima i 3:3 u gemovima pri igranju četvrtog, meč iznenada prekinut nakon informacije o nadolazećem olujnom vremenu. Ovaj duel je po mišljenju mnogih mogao da se završi još u petak, jer je Novak sve vreme imao apsolutnu kontrolu igre, iako je Endi uspeo na trenutak da se vrati u meč i pruži dostojan otpor nakon jednog spektakularnog poteza, kojim je uspeo da pretvori većinu publike (koja je želela malo neizvesniju borbu i konačno pravi meč titana od pet setova – kakve je Đokovuć ranije redovno pružao posmatračima igrajući na ovoj podlozi) u svoje navijače.

U današnjem nastavku meča Endi je uspeo da se snađe i u početki nastavka bolje odgovori na duge razmene udaraca, pa je nakon nekoliko neiznuđenih grešaka svetskog broja 1, uspeo da osvoji drugi set i tako izjednači ukupan rezultat na 2:2 i setovima.

Taman se ponadao Škot da ima neke šanse da pobedi Novaka, kada je ovaj hladnokrvno pojačao tempo, i u petom setu doslovno održao čas tenisa pobedivši sa ubedljivih 6:1. Detalje današnjeg nastavka polufinalnog meča možete pogledati na snimku ispod:

Podsećamo Novak će se u finalu Rolan Garosa sastati sa Stanom Vavrinkom, koji je u četiri seta pobedio ljubimca pariske publike Žo-Vilfreda Congu za drugo grend slem finale u karijeri.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group