Od vreće za udaranje do ozbiljnog borca za 30 dana

Fitnes jutjuber Lori Šo, poželeo je da nauči kalisteničke pokrete, različite varijacije salta unazad i nemoguće zgibove, zarad novog video sadržaja...

Poslednji izazov koji je Šo pred sebe postavio nalazi se u okviru borilačkih veština i zasniva se na svemu što je potrebno kako bi se kompletirao trnovit put od potpunog početnika, do osposobljenog mai tai borca, u roku od svega trideset dana.

Početkom meseca Lori je ušao u ring tokom dve borbe sa prekaljenim sezonskim borcima Semom i Džerodom, kako bi posle dobrih batina organizovao revanš nakon trideset dana, u pokušaju da jasno oceni i ispita koliko je tačno napredovao putem treninga u ovom vremenskom intervalu.  

“Ovo će biti veoma dugih trideset dana”, izjavio je Šo, nakon ništa manje od sedam nokauta koje je preživeo. “Smatrao sam da posedujem određena znanja kako bih se zaštitito, ali olako uskakanje u ring uverilo me je u suprotno.”

Šo je počeo sa petodnevnim treninzima i veoma brzo je počeo da oseća samopouzdanje, hvatajući polako sve principe tajlandkog boksa, ali je i dalje bio prilično nervozan jer se datum revanša sve više približavao. “Ja sam naučio bukvalno sve što se može naučiti”, dodao je. “Kako da držim gard, održavam telo u pravilnom položaju, na koji način da se krećem, kako da udaram, što je zahtevalo pojedinačan fokus namenjen ozbiljnom savlađvanju osnova, baziranih na mogućnosti odbrane, blokiranju udaraca i njihovom zadavanju, ali i održavanju garada, bez gubljenja njegove forme tokom primanja udaraca.”

Dan revanša konačno je došao i uprkos tome što se Šo osećao dobro po pitanju progresa koji je ostvario u polju kretanja i tehnika udaranja, udarac koji mu je Sem zadao ostavio ga je krvavog nosa. “Ako ništa drugo, utehu mi pruža činjenica da se nisam našo na podu previše puta.”

Međutim, kada je izazov završen, jutjuber je shvatio da želi da nastavi sa svojim treningom. “On je postao veliki deo mog života, bilo bi potpuno neobično i neprirodno da sada odustanem od tajlandskog boksa”, izjavio je. “Ovo je definitivno nešto na čemu ću se zadržati, iako sam i dalje samo početnik, zaista osećam da sam napravio veliki pomak u ovih trideset dana.”

N.Đ.

Izvor: Men’s Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group