Prekaljeni bokser Mani Pakjao kandidovaće se za predsednika FIlipina

Mani Pakjao je zvanično objavio svoju kandidaturu za predsednika Filipina na izborima koji će se održati 2022. godine...

Associated Press je preneo da će se četrdesetdvogodišnji bokser nominovati ispred svoje PDP-Laban Party stranke tokom ovog vikenda na nacionalnoj konvenciji. U svom govoru vezanom za kandidaturu, bokser je izjavio: "Ja sam borac i uvek ću biti borac u duši i van ringa. Nama je potrebna vlada koja će služiti narodu sa velikim integritetom, saosećanjem i transparentnošću".

Mani je dodao: "Tokom čitavog života, nisam se povlačio iz borbe zbog svojih principa i nacionalnog ponosa, tako da sam potpuno potvrđen i snažan. Prihvatam nominaciju svoje stranke i kandidovaću se za predsednika Republike Filipina".

Pakjao je kasnije iskoristio svoj Twitter nalog kako bi zatražio podršku svoje zajednice i predstavio sebe kao atletu koji će doneti promene na sledećim predsedničkim izborima u svojoj zemlji. Njegova izjava je stigla svega mesec dana nakon što je izgubio meč od Jordanisa Ugasa jednoglasnom odlukom. Za sada nije jasno da li je ovo bio poslednji bokserski meč za ovog čoveka ili će se njegova veteranska karijera nastaviti još neko vreme.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group