Prvi poraz Partizana

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da vežu treću pobedu u grupi Lige Evrope...

Nakon odličnog starta i dve vezane pobede na početku grupne faze Lige Evrope, prvi poraz fudbalera Partizana. Nema sumnje da velika iskušenja tek očekuju crno bele. Pred oko 17.000 navijača u Humskoj, Partizan nije uspeo da pruži značajniji otpor, usled velikog broja povređenih igrača. Hladno vreme, skupe ulaznice ili neki treći trazlog, ali stadion u Humskoj ni ovaj put nije bio ispunjen.

Treba istaći da je Partizan na teren izašao vidno desetkovan. Naime, zbog velikog problema sa povredama igrača, Drulović se odlučio da Nemanja Petrović započne meč na poziciji zadnjeg veznog igrača, ali crno-beli nisu uspeli da pariraju gostima na sredini terena. Bilbao je od samog starta preuzeo kontrolu i počeo opasno da preti Živku Živkoviću. Novi trener Partizana Ljubinko Drulović nije mogao da računa na čak sedmoricu igrača, od kojih bi svi osim Saše Ilića i možda suspendovanog Aleksandra Subića, u normalnim okolnostima bili u startnoj postavi.

I laiku je bilo jasno da bez povređenih Abubakara Oumarua, Darka Brašanca, Marka Jevtovića, Stefana Babovića i Gregora Balažica crno-beli teško mogu da se odupru aktuelnom nosiocu Superkupa Španije. Atletik je kontrolisao utakmicu od prvog minuta, Partizan bio orijentisan na odbranu i kontranapade, ali sa ofanzivnom linijom koju je predvodio Valeri Božinov jednostavno nije imao osnovni preduslov da takvom taktikom dođe do gola. Mnogo brži i jači fudbaleri Atletika lako su uspevali da osujete svaki dolazak crno-belih na njihovu polovinu.

Atletik Bilbao je poveo u 32. minutu, posle odličnog skoka Raula Garsije na desetak metara od gola, da bi konačan rezultat postavio Benjat Ečeberija u 85. minutu – sjajnim golom iz slobodnog udarca.

Golman Partizana zaustavljao je redom pokušaje Markela Susaete, Benjata Ečeberije i Aricu Aduricu, ali ništa nije mogao da uradi u 32. minutu. Oskar de Markos je probio po desnom boku i poslao dobar centaršut na 'penal', gde je Raul Garsija bio snalažljiviji od Miroslava Vulićevića i Miloš Ostojić i odličnim udarcem poslao loptu uz levu stativu. Gosti su preko krila, posebno desnog, pametno razvlačili odbranu, iskusni centarfor Aduric je pretio iz svih pozicija, a podržavali su ga De Markos i tamnoputi Vilijams.

Ništa se nije promenilo ni do odlaska na odmor, sem nepreciznog pokušaja Andrije Živkovića sa ivice kaznenog, kao ni u nastavku susreta posle odmora.

Jesu crno-beli zaigrali za nijansu agresivnije i na kratko preuzeli kontrolu, ali ni to nije bilo dovoljno da se poremeti koncept igre tima Ernesta Valverdea. Nije bilo uzbuđenja sve do poslednjih deset minuta, kada je najpre Fabrisio Dornelas Injakija Vilijamsa sprečio da kruniše lepu solo akciju.

Atletiko je postao tako prvi španski tim koji je ikada slavio u Humskoj 1.

Gosti su slavili i u drugoj utakmici 3. kola L grupe: AZ Alkmar - Augsburg 0:1 (Trohovski 43), a isti timovi sastaće se ponovo 5. novembra od 21.05, ali uz zamenjena domaćinstva.

TABELA

1. Bilbao 3 2 0 1 (6:3) 6

2. Partizan 3 2 0 1 (6:5) 6

3. Alkmar 3 1 0 2 (4:5) 3

4. Augzburg 3 1 0 2 (3:6) 3

Utakmicu su dobro sudili Poljaci, na čelu sa Pavelom Račkovskim.

U narednom kolu, petog novembra, Partizan gostuje na stadionu San Mames u Bilbau, dok Augzburg dočekuje AZ Alkmar.

Foto: StarSport

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group