Smena na klupi Partizana!

Nakon velikih promena na čelu košarkaškog kluba, Partizan se odlučio i na smenu trenera...

Novi vetrovi očigledno duvaju u Humskoj, da li je došlo vreme za promene? Novi Upravni odbor košarkaškog kluba Partizan je potvrdio naša saznanja - da se više neće nastaviti saradnja sa proslavljenim trenerom. Duško Vujošević napušta crno bele i na njegovo mesto će Petar Božić! Trofejni trener Partizana, odlazi sa klupe nakon nešto više od tri godine rada, koliko je prošlo otkako se po treći put vratio u klub.

Novo rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Nikolom Pekovićem, opredelilo se za drugačiji pravac delovanja u sportskom sektoru i odlučilo da ne produži saradnju sa Vujoševićem, već da ukaže poverenje novom treneru, koji će svojom energijom i drugačijim pristupom umeti da napravi korak više i vrati Partizan na staze uspeha.

"Procena je da na temeljima slavne istorije i svih uspeha u prošlosti, treba krenuti sa novim snagama i energijom ka konsolidaciji kluba na svim nivoima, postepenom povratku ka šampionskim visinama i kontinuitetu trofeja", stoji u saopštenju objavljenom nakon prve sednice novog saziva UO KK Partizan.

"Upravni odbor se zahvaljuje Dušku Vujoševiću na svemu što je učinio za Partizan, vrata kluba za njega su bila i biće uvek otvorena. Vujošević nije samo najtrofejniji trener u klupskoj istoriji, već i stručnjak koji je na put izveo brojne igračke legende Partizana, srpske i svetske košarke".

"Od Partizana je stvorio planetarni brend, u ogromnoj meri je njegova zasluga što je naš klub prepoznatljiv po tome da je iznedrio najveći broj NBA igrača van Amerike. Sa Partizanom je u više navrata činio čuda, osvajao domaće, regionalne i evropske trofeje, najzaslužniji je zajedno sa Predragom Danilovićem za dominaciju koja je bezmalo trajala 15 godina. Duško Vujošević je pisao istoriju kluba, neke od njenih najblistavijih trenutaka. Partizan je bio i ostaće njegov dom".

Duško Vujošević od početka priprema 17. avgusta je radio na volonterskoj bazi, pošto mu je ugovor istekao po završetku sezone 2014/15, u kojoj crno-beli prvi put posle 14 godina nisu osvojili trofej i tokom koje je kulminirala finansijska kriza u klubu. Uskoro će uslediti imenovanje novog šefa struke, a to će biti Petar Božić, nekadašnji kapiten i dosadašnji Vujoševićev asistent u stručnom štabu. Nezvanično, spominje se da će i Dušan Kecman biti u stručnom štabu crno belih.

Trofejni trener zamera novim čelnicima Partizana što su mu odluku o rastanku saopštili preko posrednika. "Ne postoji nijedan sportski motiv da se ne produži ugovor sa mnom".

Bivši trener Partizana Duško Vujošević kaže da je njegova smena "legitimno pravo" nove uprave, ali i da misli da ona nije proistekla iz sportskih motiva. Dosta bure se još sprema, imajući u vidu dugovanja Partizana prema trofejnom treneru.

"Meni je istekao ugovor i potpuno je legitimno pravo nove uprave da sagleda svoje interese, koji su složeni, i da se u skladu s time odredi. Kao što se odredila da se ne produžava ugovor sa mnom. Ja takvom odlukom nisam zadovoljan, jer smatram da ne postoji nijedan sportski motiv koji bi mogao da je prouzrokuje, već da su razlozi za njeno donošenje dublji i složeniji", rekao je Vujošević agenciji Beta. "Takođe, kad pričamo o legitimnosti, legitimna obaveza, koja proističe iz prethodnih ugovora, jeste da se regulišu nemala dugovanja prema meni", kaže Vujošević.

"Zna se da sam po nacionalnosti partizanovac. Partizan ostaje moja ljubav i nadam se da će to ostati prepoznato kod armije navijača. Upravo iz tog razloga ne smatram da je ovakva odluka trebalo da mi se saopštava preko posrednika, da se drugi ljudi dovode u neugodnu poziciju, a to je ovog puta bio Miško Ražnatović. To je moralo da se obavi normalnim razgovorom, lice u lice, uz kafu sa onima koji su takvu odluku doneli", podvlači Vujošević.

Sa Partizanom je osvojio ukupno 23 trofeja. Učestvovao je u osvajanju 11 od 13 uzastopnih titula prvaka Srbije crno-belih, u periodu 2001-2014.

Ostaje da se vidi da li su doneli ispravnu odluku, kakvo je vaše mišljenje?

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group