Srbija izbegla novo poniženje

Fudbalska reprezentacija Srbije, nastavila je sa lošim partijama, uz još jedan poraz...

Iako se nakon utakmice sa Jermenijom očekivao pomak u igri i znatno agresivnija Srbija, to se ipak nije desilo. Jubilarnu 100. utakmicu od proglašenja samostalnosti, ipak ćemo pamtiti po porazu. Srbija je poražena od Francuske, rezultatom 2:1! Rezultat je još i odličan kakav je mogao da bude, nakon prikazane igre. Dosta toga nije funkcionisalo u redovima „Orlova“, koji nisu uspeli da pariraju raspoloženom domaćinu, selekciji Francuske.

Utisak koji su naši reprezentativci ostavili posle 90 minuta igre na novoizgrađenom "Matmu Atlantik" stadionu, je dosta bled i neubedljiv. Napadi su delovali neorganizovano a odbrana u novom sastavu nije uspevala značajnije da se suprostavi izuzetno kvalitetnim Francuzima. Budimo iskreni, Francuzi su igrali taman koliko im je i trebali, imajući u vidu da je u pitanju prijateljska utakmica i poštovanje prema našoj selekciji.

Radovan Ćurčić, selektor naše reprezentacije, iako se radilo o prijateljskoj utakmici, poslao je na teren reprezentaciju spremnu za potpuni bunker i defanzivu, sa trojicom manje-više klasičnih defanzivnih vezista i orjentacijom kako primiti gol manje. Trener koji svakako nije dorastao izazovu i igrači koji su zalutali u nacionalni dres. Čast izuzetcima, ali većina ne zaslužuje dres Srbije. Francuzi su se blago rečeno poigravali sa našim igračima, napadali u talasima, ekspresno poveli 2:0, a samo zahvaljujući sjajnim odbranama mladog Predraga Rajkovića i dekoncentraciji kasnije izviždanog Olivijea Žirua, nije bilo 3:0 ili 4:0 do finiša prvog poluvremena.

Nezaustavljivi Blaz Matuidi prvo nas je "otvorio" glavom, pa "oborio" volej udarcem levom nogom koji nam je pocepao mrežu i samopouzdanje i sreća, pa je u 40. minutu, u finišu druge smislene akcije našeg tima na utakmici, Aleksandar Mitrović stajao baš tamo gde je šutirao Lazar Marković, pa se upisao u strelce za, ispostaviće se, konačnih 2:1.

Taj rezultat odbranio je Rajković u 92. minutu, kada je zaustavio poslednji nalet "petlova" i oštar udarac Martjea Debušija, čiji je selektor Didije Dešan čestim izmenama u drugom poluvremenu doprineo padu tempa i dinamike u igri naših protivnika, koji će žaliti i za velikom šansom sjajnog Antoana Grizmana s početka drugog poluvremena, kada je uspeo da pogodi stativu.

Zanimljivo ali u isto vreme tužno, ali ovo je šesta uzastpona utakmica u kojoj naša reprezentacija nije pobedila Francusku.

Naš selektor Radovan Ćurčić odlučio je da mladom golmanu Predragu Rajkoviću pruži šansu u revijalnoj utakmici umesto standardnog Vladimira Stojkovića. To Rajkoviću nije prvi meč za seniorski tim "orlova", jer je debitovao još kod Siniše Mihajlovića u meču sa Kolumbijom.

Nakon meča, naši najbolji fudbaleri nisu bili preterano tužni. Najbolji pojedinac u našim redovima, bio je as Čelsija, Nemanja Matić, koji je kratko prokomentarisao utakmicu.

"Moramo da budemo zadovoljni kako smo odigrali. Francuzi su bili bolji u prvih 20 minuta, ali smo uspeli da se stabilizujemo. U drugom poluvremenu smo bili dosta bolji rival, međutim, nismo imali sreće da postignemo drugi gol", rekao je Matić novinarima posle utakmice u Bordou.

"U utakmicu smo ušli čekajući njih i nije bilo lako vratiti se posle 0:2, ali smo imali sreće da postigemo taj pogodak koji nas je vratio u igru. Na poluvremenu smo razgovarali i shvatili da možemo da se nosimo s njima", kazao je vezni fudbaler Čelsija.

Dosta brige i rada predstoji našim čelnicima u nastojanju da izvuku fudbalsku selekciju iz ovakvog stanja. Kako u poslednje vreme ništa ne polazi za nogom našoj selekciji i uz diskutabilno znanje selektora i manjak kompetencije predsednika saveza, treba očekivati da će stvari u budućnosti biti još gore.

Foto: Mondo.rs

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group