Zašto reprezentativci Engleske nastupaju u pocepanim čarapama na Euro 2024

Gledaoci Euro 2024, koji su pratili utakmicu Engleska protiv Srbije, primetili su neobičan trend kod engleskih fudbalera – rupe na čarapama...

Engleska je pobedila u svojoj prvoj utakmici, sada mogu da se opuste i uživaju pre nego što ponovo budu morali da igraju. Džud Belingam je postigao prelep gol glavom u prvom poluvremenu, što je bilo dovoljno da pobede našu reprezentaciju sa rezultatom 1:0 i zabeleži čista mreža.

Međutim, neki gledaoci kod kuće su bili više zainteresovani za ono što su igrači nosili. Fudbalski navijači koji su pratili utakmicu nisu mogli da ne primete da su igrači izrezali rupe na svojim čarapama, nazivajući to bizarnim trendom. Ipak, postoji dobar razlog iza toga – i ne, nije samo zbog mode.

Ispostavilo se da uske fudbalske čarape mogu izazvati probleme igračima, jer stvaraju veliki pritisak na mišiće. Dakle, kada igrači trče punom brzinom, to može zapravo ograničiti njihovo kretanje, što može izazvati probleme sa cirkulacijom i dovesti do dugoročnijih problema. Zbog toga igrači seku čarape kako bi poboljšali prozračnost, povećali opseg pokreta i izbegli probleme sa cirkulacijom.

Kajl Voker je za SPORTbible 2021. godine rekao: "Čarape su zapravo bile previše uske pa su stvarale pritisak na moje listove. Želeo sam samo da oslobodim listove – ili oslobodim tenziju. Samo sam isekao rupe na njima i odjednom sam imao nekoliko dobrih utakmica, i pomislio sam, 'Ok, zadržavam ovo!'"

Tokom prenosa pre početka utakmice na BBC, neki gledaoci su bili zbunjeni Džoom Hartom, i to nije bilo zbog njegove analize. Fudbalski navijači su pažljivo posmatrali tetovaže na ruci 37-godišnjeg Harta, za koje su neki rekli da liče na 'lepljivu traku'.

"Šta je dovraga Džo Hart uradio? Molim vas, recite mi da ovo nisu tetovaže, omg," dodao je drugi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Hart (@joehartofficial)

Postoji objašnjenje iza njegovih tetovaža, jer je Hart podelio seriju slika svojih tetovaža oklopa na Instagramu 2019. godine, zahvaljujući se svom tattoo majstoru. "Sada imam svoj oklop... da vidimo šta je sledeće. Razumem da ovo nije po svačijem ukusu, ali ovo definitivno predstavlja mene i hvala ti što si omogućio da se to desi."

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group