Vožnja - Automobili

BMW napokon predstavio i4 koncept

Nakon dugih najava i mnogobrojnih kompjuterskih fotografija, sada napokon možemo da vidimo kako izgleda auto budućnosti kompanije BMW...

„Futurističan“ je glavni opis ovog auta, jer kada ga vidite, odma vam je jasno da ovo nije običan automobil.Glatke sportke linije koje su sjajno ukombinovane sa agresivnom aerodinamičnom linijom čine da i4 deluje sportski, ali i da ostavlja luksuzan i elegantan utisak na posmatrača.

Ogromna maska u vidu prepoznatljivih BMW rešetki proteže se od haube pa skoro do donjeg spojlera, a oštri i tanki LED farovi samo pojačavaju futurističan izgled i vizuelnu snagu ovog automobila.

Unutrašnjost i4 je mešavina kabine i8 i  i3 modela.Krov od stakla nudi sjajan pogled na nebo i pruža smirujući boravak unutar kabine. BMW kaže da je unutrašnjost i4 prostranija nego što izgleda, ali bez obzira na to koliko je velik, stakleni krov  čini da auto deluje još prsotranije i manje klaustrofobično. Zadnja klupa takođe je unapređena i za razliku od prethodnih skica, sada pruža višpe prostora i sadrži bolja i udobnija sedišta.

Glavna zvezda enterijera je veliki zakrivljeni ekran koji se proteže sa leve strane volana gotovo sve do suvozačevog sedišta. U osnovi nema tastera oko ekrana i samo nekoliko ih je na upravljaču, tako da BMW obezbeđuje dodirni ekran koji je već viđen u Tesla vozilima. Naravno, upotreba najmodernijih materijala i poseban dizajn,čine da se u ovom autu osećate kao u svemirskom brodu, a ne u vozilu.

Što se tiče motora,BMW i4 će pokretati električni motor od 390kW i koji će razvijati snagu od 530 KS. BMW kaže da će i4 brzinu od 0 do 100 km/h, postizati za 4 sekunde što je prilično brzo, a da će maksimalna brzina biti ograničena na 250 km/h.

Još jedna vrlo dobra stvar koju je BMW potvrdio jeste domet samog auta koji će moći da sa jednom napunjenom baterijom pređe 600 kilometara.

Cena ovog modela još uvek nije poznata,kao ni datum njegove produkcije.

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group