Vožnja - Automobili

Ferrari FXX-K Evo – zver od 4.5 miliona dolara

Verovali ili ne, ovo je cena polovnog automobila...

Poznati italijanski brend je 2016. godine pripremio specijalno FXX-K Evo izdanje koje je bilo namenjeno samo specijalnim i najbogatijim kupcima. Reč je o trkačkom automobilu čija trenutna cena iznosi neverovantih 4.5 miliona dolara, što znači da će ovaj automobil samo nekolicina moći da priušti.

Ova zver na četiri točka poseduje 6.3 litarski V12 motor koji razvija skoro 850 konjskih snaga. Međutim, tu nije kraj, ako vam je ova snaga nedovoljna, onda imate opciju da dobijete unapređenje za motor direktno iz Ferrari fabrike koje pojačava snagu motora pri čemu on proizvodi 1036 konjskih snaga, što je zaista neverovatno.

Ovaj automobil je napravljen samo u 40 kopija, i ova verzija koja se trenutno prodaje ima samo 800 pređenih milja, što znači da je ovo bukvano nov i nerazrađen automobil. Nažalost, nemamo informacije koliko brzo ovaj automobil može da ide i koliko mu je ubrzanje, ali znamo da je postigao vreme na Fioarano trkačkoj stazi postigao vreme od 1:14 sekundi, što znači da je najbrži produkcioni Ferrari koji postoji.

O izgledu automobila nećemo filozofirati, tako da je najbolje da pogledate galeriju i da sami vidite o čemu se radi.

Foto: Luxatic

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group