Vožnja - Automobili

Gotovo nova klasična Korveta iz 1971. godine vredna svakog akcionog filma

Treća generacija Corvette modela veoma je popularna kod svih ljubitelja automobila, a ona definitivno ne poseduje boljeg predstavnika od Corvette Stingray linije, kojoj pripada i ovaj model iz 1971. godine...

Iako je ovaj poseban model star pedeset godina, on je vožen svega 2.155 kilometara od tada. Ovo je manje od 43 kilometra godišnje u proseku. Ne postoje informacije o tome zašto je ovaj model proveo većinu svog žitovtnog veka garažiran, ali on izgleda kao da je upravo sišao sa proizvodne linije. Eksterijer automobila deluje perfektno i poseduje besprekornu Steel Cities Gray boju, svetle hromirane akcente i petnaestoinčne točkove sa Goodyear gumama.

Enterijer ove predivne mašine takođe je očuvan maksimalno, dok se korišćenje jedino može primetiti putem napuklina crnih kožnih sedišta. Pored toga, automobil dolazi opremljen tilt upravljačem, elektronskim podizačima prozora, drvenim finišima i klasičnim radiom.

Snaga ovog modela omogućena je 5,7 litara velikim V8 LT-1 motorom poznatijim kao Turbo Fire. Ova jedinica stvara 330 ks i povezana je četvorostepenim menjačem koji snagu šalje na zadnju osovinu. U polju performansi, ovaj posebni automobil poseduje servo i moćno motorno kočenje.

Prodavac opisuje ovaj automobil kao neprocenjivi deo Corvette istorije i pravu vremensku kapsulu koja će nastaviti da dobija na ceni. Dok ovo poslednje ostaje da bude viđeno, prodavac je takođe naveo da je vođena neverovatna briga o ovom modelu i da su sve snage uložene u njegovo očuvanje. Ovaj model je startovan regularno i vožen na kratkim relacijama kako bi njegov motor bio održavan u dobrom stanju.

Predivna Corvette mašina dolazi sa asortimanom dokumentacije i trenutno za nju poslednja ponuda iznosi 50.959 evra. Ovo sigurno nije dovoljno kako bi prošlo njenoj vrednosti, jer svako ko želi može odmah otkupiti ovu klasičnu lepoticu za 67.713 evra.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group