Lexus predstavio koncepte svemirskih automobila

Izgleda da poznata kompanija želi da se bavi svemirskim istraživanjem...

Lexus je predstavio nekoliko konceptnih vozila koja su posebno dizajnirana za lunarna istraživanja. Dakle ovi „automobili“, imali bi primenu u svemirskom istraživanju i posebno su dizajnirani za istraživanje površine Meseca.

Za razliku od lunarnih rovera koji su spori, neefektivni i skloni kvarovma, ova vozila mogla bi da omoguće brz i lak transport po Mesecu i tako nam pružiti ubrzano istraživanje koje bi nam dalo više informacija o nebeskom telu koje nas prati milenijumima.

Svi tipovi vozila dizajnirani su tako da u sebe smeste astronaute, a pojedini modeli bi trebali da se kreću brzinom od 500 km/h. Ova brzina postigla bi se levitacijom, jer bi se koristilo slabo gravitaciono polje Meseca, što bi omogućilo da neka vozila bukvalno lete iznad površine.

Druga vozila bila bi u obliku sfera, a neka bi posedovale posebne gume koje bi sa lakoćom prelazile preko neravnih terena.

Za sada su ovakva vozila samo ideja i koncept i teško je reći da li ćemo ikada videti ovakve automobile na Mesecu, ali Lexus ovim projektom šalje jasnu poruku i poručuje da autokompanije mogu biti budućnost svemirskog istraživanja.

Pogledajte kako bi ova vozila izgledala:

Foto:Lexus

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group