Vožnja - Automobili

Polovni Ferrari LaFerrari Aperta se prodaje za 8.5 miliona dolara

Poznato je da se hiperautomobili prodaju po neverovatnim cenama, ali ovaj Ferrari je jedan od najskupljih...

Najšokantnija činjenica vezana za ovaj automobil jeste što je on polovan. On je prešao samo 2400 kilometara, što znači da bukvalno nije ni vožen, ali ipak, reč je o polovnom, a ne novom automobilu, pa su zato mnogi šokirani njegovom cenm. Ipak, zbog retkosti ovog automobila, on se na aukciji prodaje po minimalnoj ceni od 6.5 miliona dolara, mada mnogi smatraju da će se ovaj auto prodati po ceni većoj od 8 miliona.

Aperta model će biti izložen na aukciji u Arizoni 17. januara 2019. godine, što znači da ćemo za malo više od 20 dana imati priliku da vidimo, ko će postati novi vlasnik ovog izuzetnog hiperautomobila. Ovaj automobil napravljen je u samo 210 primeraka i svi su rasprodati, što znači da je sada izuzetna prilika da neko novi sebi priušti ovu automobilsku zver.

Ispod svoje haube, Aperta skriva neverovatni 6.3 litarski motor koji proizvodi 800 konjskih snaga koje mu omogućavaju da razvije brzine od preko 350 km/h. Ovaj automobil je toliko brz da brzinu od 0 do 100 km/h postiže za samo 2.4 sekundi.

Pogledajte galeriju i shvatićete zbog čega ovaj automobil toliko košta.

Foto: Carscoops

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group