Stigao fenomenalni Ferrari Roma

Ferrari Roma je potpuno novi kupe koji svojim futurističkim dizajnom privlači sasvim nove vozače.

GT je predstavljen u glavnom gradu Italije i peti je novi model koji je Ferrari predstavio ove godine. Iako novi Ferrari Roma ima neke sličnosti sa Portofino modelom, stil je potpuno nov, uključujući karoseriju koja je aerodinamičnija i koja omogućava bolju stabilnosti i manji otpor vazduha pri manjim brzinama.

Dugačka hauba, rešetka i sveukupna silueta Ferrari Roma modela jasno poseduju i retro dizajn koji dolazi od prethodnih Ferrari izdanja. Šef dizajna kompanije Ferrari, Flavio Manzoni, kaže da je Roma bio inspirisan 250 GT Berlinetta modelom koji je predstalvjen 1960. godine.

Ferrari takođe kaže da je Roma opremljena „potpuno redizajniranim“ izduvnim sistemom kako bi se unapredila tehnologija filtriranja čestica benzina kako bi se  ispunili najnoviji zahtevi emisije štetnih gasova. Ferrarijevi inženjeri su takođe uklonili prigušivače sa auspuha i uveli nove obilazne ventile kako bi povećali prirodno proizvedene note i učinili da Roma ima neverovatno agresivan i moćan zvuk.

Ispod haube je renovirana verzija 3,9-litarskog V8 motora sa turbo-punjačem koji se koristi u Portofino, ali u drugim modelima u Ferrarijevoj liniji. Motor u Romi podešen je da proizvodi 611 konjskih snaga i 561 lb-ft obrtnog momenta, koji se na zadnje točkove šalje kroz osmostepeni DCT menjač koji je prvi put predstavljen na SF90 Stradale modelu. Ferrari tvrdi da bi Roma mogla da pogodi 100 km/h za 3,4 sekunde, 200 km/h za 9,3 sekunde i da nadmaši brzinu od 300 km/h.

Ferrari Roma biće u prodaji sledećeg leta, sa početnom cenom od oko 220.000 dolara.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group