Vožnja - Automobili

U Dubaiju pronađen napušteni Tumbler Betmobil iz trilogije Kristijana Bejla

Vrste egzotičnih automobila koje možete pronaći kako trule napušteni u Dubaiju jednostavno nije moguće zamisliti ni u najluđim snovima...

Neki od najređih automobila koje je obično veoma teško pronaći u ostalim delovima sveta doslovno se nalaze zapupšteni na različitim otpadima ovog emirata. Međutim, niko ni pored posedovanja ovog znanja ne bi mogao da očekuje legendarni Tumbler Betmobil na ovim grobljima. Jedan korisnik Reddit platforme naleteo je na ovo neverovatno otkriće iza jednog skladišta u Dubaiju, zatekavši ovu filmsku zvezdu potpuno napuštenu, u prilično lošem stanju.

Baš kao što bi i svaka racionalna osoba reagovala, ovaj korisnik Reddita bio je potpuno iznenađen prilikom otkrivanja jednog od najinteresantnijih filmskih automobila svih vremena u stanju raspadanja. Postavljajući fotografije na Dubai sabreditu, korisnik je upitao da li iko zna razlog ovog zapostavljanja i napuštanja? Njegov post nedugo zatim lansiran je na sam vrh sabredita.

Tumbler je debitovao u prvom Betmenu Kristijana Bejla, naslovu Batman Begins iz 2005. godine. Klinasto oblikovana zver od mašine, masivnih točkova, potpuno je drugačija u dizajnerskom pogledu od svih Betmobila koje smo tokom godina mogli videti u filmovima i stripovima o Mračnom Vitezu, što je definitivno glavni razlog njegove popularnosti. Ne postoje bilo kakve dodatne informacije vezane za to da li se ovde radi o pravom modelu korišćenom na snimanju filma ili njegovoj replici.

Ono što je interesantno jeste to što je jedan YouTube snimak pre dve godine tvrdio kako je zapravo snimio Tumbler mašinu korišćenu u Betmen trilogiji napuštenu u Dubaiju i opisanu u sličnom stanju. Dodatno, poznato je da postoji pet identičnih replika Tumbler modela koje su prodate po ceni od milion dolara po komadu, a jedna od njih je završila u Dubaiju.

Zapravo, taj model našao se na prodajnoj listi tokom 2015. godine, dok ovaj Tumbler deluje neverovatno slično njemu tokom nešto bliže inspekcije. Repliku pokreće V8 jedinica Chevrolet Corvette modela sa 5,7 litara zapremine, zadužena za stvaranje 500 ks i ubrzanje od 250 km/h. Najlepše od svega jeste to što je ova mašina ulično legalna i iskreno se nadamo da će pronaći dom kakav zaslužuje.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group