Vožnja - Motori

BMW Vision DC Roadster

BMW je ponovo uspeo da nas ostavi bez teksta...

Nakon što je bavarska auto kompanija predstavila futuristički Vision M model, taman smo pomislili da iznenađenja više neće biti, ali BMW je pokazao da krije još jednog keca u rukavu, pa je predstavio Vision DC Roadster motor.

Ovaj motor prati futuristički dizajn Vision M automobila i pokazuje viziju koju BMW planira da ostvari u budućnosti. Motor poseduje moderni obrt „naked“ dizajna, što znači da ne poseduje prednju masku i vetrobran, već je ogoljen i nudi buntovnički, agresivni, moderni i futuristički izgled koji će se svideti svim motordžijama.

Pošto je reč o vozilu budućnosti,agregat koji pokreće ovog dvotočkaša je električni i poseduje snagu koja se može porediti sa benzinskim motorom od 1000 cc. Elektro motor je zajedno sa baterijum smešten u tvrdo kućište koje deluje poput neke svemirske kapsule, dok je lanac koji pokreće pogonski točak takođe ubačen u kučište i tako čini da ovaj motor izgleda fantastično.

Prelepi LED far koji se nalazi na prednjoj viljušci jedan je od glavnih aduta ovog motora i jasno pokazuje da se radi o tehnološko naprednom vozilu koje će nam pružiti vožnju iz snova. Vision DC Roadster je dizajniran tako da može da se vozi na dužim putovanjima, ali je opet takvih dimenzija koje mu omogućavaju agilnost, lako kretanje kroz grad, pa čak i mogućnost brzinske vožnje.

Cena ovog motora još uvek je nepoznata i on je za sada samo koncept model koji još uvek neće ući u prodajnu fazu, mada očekujemo da će se do 2025. godine pojaviti i prvi prodajni modeli na ulicama.

Foto:Luxatic

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group