Vožnja - Motori

Curtiss Hera – električni motor budućnosti

Curtiss Motorcycles je nova kompanija za koju verovatno niste čuli, ali kada budete videli kreacije koje se rađaju u ovoj kompaniji, sigurni smo da ćete je zapamtiti...

Ova kompanija kreira samo dovotočkaše, a najnovije remek delo je Curtiss Hera, električni motor koji nam pokazuje viziju budućnosti Curtiss Motorcycles brenda. Ovaj motor inspirisan je starim Glenn Curtiss motorom koji je prvi put predstavljen 1907. godine i zbog toga on sadrži retro dizjan koji je unapređen futurističkim detaljima. U središtu rama, nalazi se električni motor koji je dizajniran tako da podseća na V8 agregat, pa će posmatrači na prvi pogled misliti da se ovde radi o standardnom dvotočkašu.

Ipak, cilj Curtiss kompanjije je da jako zakorača u budućnost,a to može samo uraditi pomoću električnih agregata. Fosilnih goriva je sve manje, zagađenje planete je sve veće, a ovo je jedino rešenje koje nam može omogućiti da se u budućnosti bezbedno i jeftino prevozimo.

Motor je dizajniran tako da bude prevozno sredstvo za samo jednu osobu, pa na ovom remek delu nećete moći da provozate devojku ili najboljeg drugara, ali poenta je da dobijemo stilizovani motor budućnsoti koji će biti bezbedan po našu planetu i nas, a čini se da je to Curtiss kompanija upravo uspela i da uradi.

Tehničke informacije i specifikacije ovog motora su još uvek nepoznate i otkrivaju se samo ozbiljnim kupcima koji su zainteresovani da kupe ovaj motor, tako da ne znamo ni podatke o ceni, ali pretpostavljamo da ovakav dvotočkaš neće moći bilo ko da priušti.

Pogledajte galeriju:

Foto:Luxatic

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group