Vožnja - Motori

Good Ghost – motor kakav nikada niste videli

Upoznajte Good Ghost, zapanjujući motocikl koji je stvoren od BMW-a R100 RS iz 1980. godine.

Motocikl sa dizajnom steampunk ​​stila treći je model u seriji Phantom koju je proizvela kompanija Kingston Customs. Za razliku od prethodna dva motocikla Phantom, Good Ghost ima stari školski streamliner izgled sa karoserijskom oblogom koje prekriva čitavo telo motora i koja se proteže od prednjeg i zadnjeg dela, a obuhvata i oba točka. Paneliranje celog tela je mukotrpno oblikovano rukom, koristeći aluminijsku ploču debljine 2 mm i izgleda kao ogrtač dvotočkaša.

U tipičnom Kingston Custom modu, nisu promenjene originalne šasije BMW R100 RS. Prednji deo ima jedno prednje svetlo koje se uklapa u karoseriju, zajedno sa BMW-ovom potpisanom podeljenom rešetkom. Još jedan jedinstveni dizajnerski element motora je njegovo kožno sedište koje se proteže od repa pa sve do intrument table.

Međutim, zbog ove dizajnerske karakteristike, rezervoar goriva je trebalo prilagoditi. Kingstom Custom proizvodi malu ćeliju za gorivo koja se nalazi iza menjača i ima spoljnu pumpu za gorivo. Takođe, na motociklu ima dosta skladišnog prostora. Sedište se podiže i otkriva pregradu u kojoj se nalazi boca vina i čaša, a čep rezervoara  i rezervna svećica uredno su ubačeni u sekundarni mehanizam za otvaranje.

Sa svake strane zadnjeg točka nalaze se dva poklopca, od kojih jedan čuva i pribor za alate, a drugi pruža još jedno mesto za skladištenje stvari.

Ovaj motor postoji samo u ovoj jednoj verziji i najverovatnije će biti muzejski primerak koji se neće prodavati.

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group