Vožnja - Motori

Harley Davidson predstavio Pan America 1250 model

Popularni kreator motora priprema ulitmativno „off-road“ vozilo na dva točka...

Kada se spomene brend Harley Davidson, obično se pomisli na motore koji simbolizju oldschool motore i čopere koji predstavljaju slobodu i snagu. Međutim ovaj brend je u poslednjih nekoliko godina uveo dosta promena i pokušao da dominira u svim poljima dvotočkaša. Zbog toga je najavljen i Pan America 1250 model koji je namenjen za „off-road“ avanture i vožnju van puteva i drumova.

Ovaj motor dizajniran je da bude ekvivalent džipovima, tako da ga možete voziti po zemljanim, kamenitim, peščanim i travnatim putevima. On pripada „Enduro“ kategoriji motora, što znači da sa ovim dvotočkašem lagano možete obići zemaljsku kugli i pomoću njega preći preko svih prepreka koje vam se na putu nađu.

Pan America 1250 poseduje posebno ojačani ram zbog kojeg može da prelazi preko rupa i prepreka, poseban sistem suspenizje i specijalne gume koje povećvaju trenje i stabilnost vožnje. Agregat koji je zadužen za pokretanje je DOHC V twin turbo motor koji poseduje zapreminu od 1250 cc i koji obezbeđuje snagu od 145 konjskih snaga.

Novi Harley nije kreiran za obaranje brzinskih rekorda, već za osvajanje nepoznatih i novih terena, tako da je ovo dvotočkaš koji će se svideti onima koji vreme vole da  provode u prirodi i koji žele da istražuju i oktrivaju nove puteve i destinacije.

Pan America 1250 bi trebalo da počne da se prodaje krajem 2020. godine, a  tada ćemo dobiti i još detalja vezanih za njega, kao i informacije o ceni.

Foto:MCN

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group