Vožnja - Motori

Tesla E Bike – vizija električnog motora budućnosti

Kada bi kompanija Tesla odlučila  da kreira električni motor, sigurni smo da bi on bio pravo čudo...

Kompanija Tesla je u poslednjih par godina doživela neverovatan rast popularnosti, jer su električna vozila ove kompanije pomerila granice auto industrije i pokazala da se vozila sa elektro agregatima mogu dugotrajno i ekonomično koristiti.

Elon Mask, direktor Tesla kompanije, uložio je ogroman novac i trud kako bi ostvario svoje vizije, pa tako sada imamo nekoliko električnih sedana, sportske elektro automobile, pa i elektro SUV koji je nedavno predstavljen.

Međutim, ono šta svi primećuju je da se ova kompanija nije osvrnula elektro dvotočkašima i niko ne zna zašto. Zato je dizajner, Džejms Gavdi, odlučio da napravi svoj koncept E motora koji bi voleo da bude kreiran u Tesla kompaniji.

Džejms kaže da ga kompanija Tesla maksimalno inspiriše i da smatra da bi ovakva kreacija bila relativno moguća i da bi električni Tesla motor ovako najverovatnije izgledao.

Džejms nije objasnio kakav elektro agregat bi ovaj motor posedovao i koje performanse bi omogućavao, ali nam je zato pokazao kako bi on izgledao. Njegove koncept fotografije prikazuju futuridtičan motor jasnih i minimalističkih linija, koje mu daju prepoznatljiv „Tesla“ izgled.

Bela boja naglašava da je ovaj motor „čist“, odnosno da emituje 0 štetnih emisija i da je potpuno bezbedan za okolinu. Cilj Džejmsa Gavdija bio je da pokaže kompaniji Tesla koliko je želja za elektro motorima velika i da kompaniju natera da svoja razmišlja okrene i u ovom smeru, jer su i motori ključan faktor budućnosti i transporta.

Foto:Carscoops

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group