Vožnja - Motori

Tunirani Harley koji ostavlja bez daha

Ovaj neverovatni tjunirani Harley motor koji je delo Smoked Garage radionice, naručio je jedan od organizatora najvećeg Suryanation Motorland događaja u Džakarti…

Brif je bio jednostavan – oduševiti na hiljade posetilaca koji će posetiti događaj. “Dobili smo pozivod Suryanation, kada su nas pitali možemo li napraviti ikonični motor”, kaže osnivač  Smoked Garage, Niko Ajgert. “Morali smo da pokažemonašu viziju motora ovegodine, pa smo dizajnirali neo-odvažni model, a njima se svakako dopao naš koncept”.

Za donora je odabran Harley-Davidson Softail. Ipak, nije mnogo toga ostalo od ovog američkog dvotočkaša – zadržan je samo njegov Evolution motor sa 1340 cc, koji izbacuje sasvim dovoljno konjskih snaga i obrtnog momenta. Zaobljeni ram je kreiran na izuzetno futuristički način, baš kao i zadnji deo motora. Točkovi su dobili genijalne nosače, što je timu garaže dao priliku da kreiraju neo izgled ovog modela. Pored toga, točkovi su osvetljeni LED sistemom, koji se može programiratiprema željama.

Sve na Spirit modelu je napravljeno po meri, uključujući i felne točkova od 26 inča sa Shinko 777 cruiser gumama. Diskovi, koji su zakačeni na nosače, imaju prečnik od oko 20 inča, sa dva napred ij ednim pozadi. Prednja klešta kočnica napravljena su po meri, dok je prednja suspenzija dobila jednostavnu postavku, sa delimično skrivenim Fox mono šok amortizerom.

Ručke motora su unikatne i delo su tima ove garaže, baš kao i podne kontrole motora. Kako vam se čini?

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group