Pucačina iz prvog lica koja zastrašujuće podseća na stvarni život

Više slika

Više slika

Nova pucačina koja se nalazi u razvojnom procesu uspela je da prevari igrače koji su pomislili da se radi o stvarnom životu zbog neverovatnog fotorealizma...

Tehnički umetnici nezavisnog studija Drama iskoristili su Twitter platformu kako bi predstavili četredeset i pet sekundi svog poslednjeg projekta. Putem svog ličnog naloga, tvorci novog projekta izbacili su kratki klip igre iz prvog lica u kojoj se igrači nalaze u ulozi vojnika koji se probija kroz napuštene zgrade.

Kratki snimak donosi uvid u jezivo i tiho okruženje u kome se igrač nalazi i u kome mora da ukloni dve mete. Zbog neverovatnog fotorealizma, pojedini FPS igrači su pomislili da gledaju isečak iz televizijske reportaže. Ovakvi izveštaji su uglavnom uznemirujući i opisuju traumatične događaje, tako da mogućnost stavljanja na mesto policajca koji nosi telesnu kameru može biti prilično uznemirujuće iskustvo za pojedine ljude.

Fotorealizam ove za sada još uvek neimenovane video igre u velikoj meri je kreiran je uz pomoć Unreal Engine 5 programa, koji njeni tvorci koriste u okviru njenog razvoja. Uprkos kratkom uvidu u jedan deo scenografije, realistične senke i grafiku, razvojni studio nije objavio ništa vezano za pravac u kome će se njegov novi projekat kretati.

Stoga, ostaje potpuna misterija na kojim će platformama ona biti dostupna, kao i to da li se radi o multi ili single-player naslovu. Jedna stvar je doduše potpuno jasna, ljudi su definitivno pod utiskom, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu, jer kao što se može očekivati fotorealizam u svetu video igara pokreće brojna etička pitanja, istovremeno oduševljavajući brojne ljude koji najviše od svega vole prave poslastice za oči u grafičkom smislu.

Za ovaj naslov postoji ogromno interesovanje, što će svakako privući velike izdavače čitavom projektu, odnosno doneti veća sredstva razvojnom studiju kako bi se osiguralo njeno marketinško plasiranje. Fotorealizam se smatra budućnošću gejming industrije i brojni smatraju ovakav pristup kreiranju video igara sledećim korakom koji će industrija napraviti.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group